Iš Lenkijos aukščiausios lygos iškritusi „Cracovia“ ekipa prarado teisę įsigyti 23-ejų metų puolėją iš Lietuvos.

„Žalgirio“ lenkams išnuomotas puolėjas pademonstruoti savo gabumus neturėjo daug progų. D. Matulevičius „Cracovia“ komandoje sužaidė 7-nerias oficialias rungtynes (3-ejas rungtynes pradėjo starto sudėtyje).

„Mane į komandą pasikvietė treneris Dariuszas Pasieka. Kol buvo jis, žaidžiau daugiau. Kovo mėnesį pasikeitus treneriams, dažniausiai tekdavo likti ant atsarginių suolo. Susitaikiau su tokia situacija, nes kai treneris komandoje pasikeičia ir sudėtis kažkiek keičiasi”, - prisimenė D. Matulevičius.

Futbolininkas įsitikinęs, kad ne dėl aukštesnio Lenkijos pirmenybių lygio jam neatsirasdavo vietos pagrindinėje „Cracovia“ komandos sudėtyje.

„Nemanau, kad „Cracovia“ komanda aukštesnio lygio nei „Žalgiris“. Krokuvos komandoje yra labai daug bėdų. Visos jos prasideda nuo pačio viršaus. „Cracovia“ ekipa lyg ir viską turi, bet kiekvienais metais kovoja dėl išlikimo“ - pasakojo D. Matulevičius – Girdėjau daugelio nuomonę, kad turėjau žaisti pagrindinėje sudėtyje. Bet Krokuvos komandoje vadovavo kažkas iš viršaus”.

Nors per pastarąjį pusmetį D. Matulevičius turėjo nedaug žaidybinės praktikos, jis nesigaili priėmęs Krokuvos komandos pasiūlymą.

„Nebuvo viskas taip blogai. Iš pradžių žaidžiau, vėliau kelis mačus nebuvau išėjęs į aikštę, o čempionato pabaigoje vėl sugrįžau į aikštę. Sunku nuspėti, kaip viskas toliau klostysis „Cracovia“ komandoje.

Nors ji iškrito į žemesnę lygą, girdžiu kalbų, kad gali likti ir aukščiausioje lygoje. Kalbama apie tai, kad galima nupirkti teisę žaisti „Ekstraklasoje“ iš klubo, kuris iškovojo teisę žaisti joje, iškopęs iš žemesnės lygos. Dar sklinda kalbos, kad Lenkijoje ketinama didinti stipriausios lygos komandų skaičių iki 18-os. Todėl „Cracovia“ klubo likimas dar tikrai nėra aiškus.

Taip pat neaišku ar aš liksiu „Žalgiryje“, ar per vasaros perėjimų langą atsidursiu kitoje komandoje”, - sakė D. Matulevičius, kuris neslepia noro likti Vilniuje.

„Laukiame šeimos pagausėjimo. Tokiu metu norisi būti kartu su šeima, o ne važinėti po peržiūras“, - atviravo Deivydas. – Nuo Velykų Krokuvoje kartu su manimi buvo ir žmona. Gimus vaikeliui ji tikrai negalės sekioti paskui mane. Tokiu šeimai svarbiu laikotarpiu ir man norėtųsi būti šalia žmonos”.

Jei D. Matulevičius liks VMFD „Žalgiryje“, jo laukia rimtas konkurentas – škotas Calumas Elliotas, kuris per vienuolika A lygos pirmenybių rungtynių jau pelnė 12 įvarčių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (30)