„Šiandien nesukūrėme daug progų, tačiau jas, tame tarpe ir man, reikia išnaudoti.

Stengėmės greitai pelnyti įvartį, spaudėme varžovus, o tai kainavo daug jėgų. Vėliau pradėjome žaisti nervingai, o laikas šiandien buvo ne mūsų pusėje“, - po rungtynių sakė rinktinės kapitonas Tomas Danilevičius.

„Aišku, rezultatas netenkina. Siekėme teigiamo rezultato, o žaidžiant su tokia komanda teigiamas rezultatas yra tik pergalė. Reikia daryti išvadas ir taisyti klaidas – neišnaudojame progų, lėtai išeiname į puolimą. Iki rungtynių su Škotija reikia padaryti tam tikras korekcijas“, - sakė Deividas Šemberas.

„Vyrai kovojo, stengėsi, todėl nereikėtų daryti tragedijos. Žinoma, klaidų nepavyko išvengti. Aš taip pat rungtynių pabaigoje padariau klaidą. Džiaugiuosi, kad varžovai ja nepasinaudojo. Šiaip atmosfera komandoje gera, visi gerai sutaria ir dėl nesėkmių vienas kito nekaltina. Škotijoje stengsimės atsigriebti“, - teigė Lietuvos rinktinės vartininkas Žydrūnas Karčemarskas.

R.Žutautas: labiau mokame gintis ir kontratakuoti nei kurti

Lietuvos rinktinės vyriausias treneris Raimondas Žutautas teigė, kad jo auklėtiniai privalėjo laimėti prieš Lichtenšteiną.

„Šiandien žaidėme prastokai, bet nepaisant to, privalėjome laimėti šias rungtynes. Paskutinėmis minutėmis galėjome įmušti, bet ką darysi – nepasisekė. Rungtynės buvo neblogo tempo, paprasčiausia darėme daug klaidų. Vyrai iš paskutiniųjų stengėsi pasiekti rezultatą. Dešimtiese progų sukūrėme turbūt daugiau nei žaisdami vienuolika, tačiau tiesiog nepasinaudojome turėtais šansais. Matyt Lichtenšteinas mums yra „juoda komanda“, kurios vartai tiesiog niekaip negali atsirišti.

Taip jau atsitinka, kad dažniausiai suklumpame su tomis komandomis, kurios laikomos grupės autsaiderėmis. Labiau mokame gintis ir kontratakuoti nei kažką kurti. Neturime tokių žaidėjų, kurie galėtų sukurti kažką iš nieko, atiduoti įspūdingą perdavimą“, - sakė R. Žutautas.

Po dviejų nesėkmingų mačų su Lichtenšteinu R. Žutautas nežada atsistatydinti.

„Šiandien lengviausia man būtų išeiti iš savo posto. Tačiau manau, kad tikras kapitonas nepalieka savo laivo. Reikia toliau stengtis, dirbti, ieškoti naujų žaidėjų. Deja, nelabai turime iš ko rinktis. Suvažiuoja, mūsų nuomone, geriausi. Dėkoju žaidėjams, kad atvažiuoja, kovoja už Lietuvą. Jei negalime įveikti tokių komandų, vadinasi, toks jau mūsų meistriškumas. Dėkoju ir gausiai susirinkusiems žiūrovams.

Kausimės toliau. Vienas kitas žaidėjas praleis kitas rungtynes su Škotija dėl kortelių, galbūt žais kiti, kurie mažiau pavargę ir šiandien nerungtyniavo. Bet kokiu atveju, remsimės ta pačia sudėtimi, ką šiuo metu turime. Ar labai trūko Darvydo Šerno? Nepasakyčiau, kad jis yra geriausioje sportinėje formoje, bet jis yra geras puolėjas ir tikiuosi, kad padės su škotais pasiekti teigiamą rezultatą“.

Lichtenšteino rinktinės vyriausias treneris Hansas-Peteris Zauggas prisipažino žinojęs, kad lietuviai nėra kūrybingi aikštėje.

„Nuo pat pradžių žinojau, kad žaidimas nebus paprastas, nes reikės žaisti su labai atletiška Lietuvos rinktine. Turiu pagirti savo komandą dėl žaidimo, elgesio aikštėje. Rungtynės buvo įtemptos, reikėjo atlikti daug sunkaus darbo. Mes žinojome, kad Lietuvos žaidėjai nėra itin kūrybingi aikštėje, labiau atletiški, gerai atlieka standartines situacijas. Buvome tam pasiruošę ir į tai atsižvelgėme.

Po lygiųjų pirmame kėlinyje pasakiau žaidėjams: „galime žaisti, galime kažką ir čia pasiekti”. Antrame kėlinyje turėjome dvi labai geras progas. Po raudonos kortelės matyt kažko išsigandome, atsitraukėme į gynybą ir nežaidėme to žaidimo, kurį privalėjome žaisti. Turbūt būtų geriau buvę žaisti prieš vienuolika, nes varžovų dešimt žaidėjų susitelkė ir parodė visai kitą žaidimą.

Paskutinėmis žaidimo minutėmis galėjome praleisti, bet mūsų vartininkas išgelbėjo rungtynes. Esu tos nuomonės, kad neatėmėme taškų. Tiesiog labai daug dirbome ir tuos taškus garbingai iškovojome“, - pabrėžė H.-P. Zauggas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją