Lietuvos rinktinė nacionalinių komandų sezoną sekmadienį Vilniuje uždarė 1:0 įveikdama FIFA reitingo kaimynę Naująją Zelandiją. Pirmose komandų tarpusavio rungtynėse istorijoje vienintelį įvartį 45-ą min. technišku smūgiu iš daugiau nei 20 metrų pelnė Arvydas Novikovas.

„Reikėtų padėkoti žaidėjams už atsidavimą: nuo pirmų minučių aikštėje parodėme, kas čia yra šeimininkai. Ne visas progas realizavome, bet vis tiek džiaugiuosi pergale, kuri mums yra svarbi. Ne tik man – visiems mums buvo svarbu metus užbaigti laimėjimu, kad ir draugiškose rungtynėse. Manau, jis mums bus didelė paskata“, – komentavo V. Urbonas.

20 mėnesių neregėta pergalė pataisė lietuvių nuotaiką, tačiau šypsotis nėra ko – nugalėti tik vienuolika laiptelių aukščiau FIFA rikiuotėje esantys Okeanijos atstovai, tuo metu Europoje V. Urbono auklėtinius šiemet mušė visi iš eilės.

Žemyno čempionato atrankos varžybose Lietuvos komanda per 8 mačus pelnė vos tašką (lygiosios namuose su Liuksemburgu 1:1), ir tai – prasčiausias pasirodymas per visą istoriją. Maža to, paskutinėje akistatoje ketvirtadienį Portugalijoje lietuviai patyrė didžiausią sutriuškinimą nuo nepriklausomybės atkūrimo (0:6).

Apskritai treniruojant V. Urbonui rinktinė nuo šių metų pradžios sužaidė 10 rungtynių, pasiekė vieną pergalę ir dvejas lygiąsias, o likusias pralaimėjo. Bendras įvarčių santykis – 6:25.

Vertindamas pasibaigusius futbolo metus, 51-erių specialistas pralaimėjimų virtinę teisino varžovų pajėgumu.

„Grupės, kurioje žaidėme, stiprumas nulėmė mūsų rezultatus. Svarbiausia, kad turime komandą, kuri tikrai nėra beviltiška, kuri turi ambicijų, noro, didžiausią atsidavimą siekti pergalių ir džiaugtis futbolu, kas šiandien akivaizdžiai buvo matyti stadione“, – dėstė V. Urbonas.

Trenerio, prieš tai vadovavusio Panevėžio „Ekranui“, „Trakams“ ir Vilniaus „Žalgiriui“, sutartis su Lietuvos futbolo federacija galios dar metus.

Sekmadienį jis patvirtino neplanuojantis savo noru trauktis iš pareigų.

„Apie pasitraukimus negalvoju, kadangi, visų pirma, yra įsipareigojimai. Antra, gal ne visi suprato, su kuo turėjome reikalų kvalifikacijoje. Portugalija, Ukraina ir Serbija – aukščiausio lygio komandos, manau, dar anksti pergalėms prieš tokius oponentus, dar turime subręsti. Svarbu bendras kolektyvinis darbas, manau, ir aš įgavau geros patirties. Šiandien visi sakome „iki pasimatymo“, o ne „sudie“, čia nebuvo nei rinktinės, nei mano paties atsisveikinimas“, – kalbėjo rinktinės strategas.

Primename, kad oficialiose varžybose laimėti lietuviai nesugebėjo pastarųjų 23-ejų rungtynių iš eilės, o draugiškose dvikovose paskutinį kartą pergalę buvo iškovoję praėjusių metų kovą, kai nugalėjo Armėniją 1:0.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (48)