„Atmeskime visus asmeniškumus, politinę situaciją ir situaciją, iki kurios nuėjome. Federacija, vaikų ir jaunių ugdymo futbolo asociacija ir klubas anksčiau galėjo ją išspręsti. Buvo padaryta komunikacijos klaidų ir tą pripažįstu.

Manau, kad „Garliava“ liko patenkinta šiuo susitikimu, nes atskleidėme informaciją, kurią turime apie šio klubo asmenis. Kad ir koks įnirtingas buvo pokalbis, galiausiai išėjome patenkinti ir buvo priimtas sprendimas, kaip padėti nuo karo Ukrainoje nukentėjusiam jaunimui, kuris nori žaisti futbolą.

Nuostatų sezono viduryje keisti negalime. Galime diskutuoti dėl tam tikrų punktų. Kitą sezoną to nebus ir ta blogoji patirtis išėjo į gera“, – po susitikimo kalbėjo LFF prezidentas Edgaras Stankevičius.

Primename, kad kiek anksčiau FK „Garliava“ nusprendė trauktis iš U18 čempionato, nes reglamentas neleidžia vienu metu aikštėje būti daugiau nei trims užsieniečiams. Klubo akademija yra priglaudusi 8 nuo karo Ukrainoje bėgusius jaunus futbolininkus ir nors žinojo reglamentą, vis tiek jį pažeisdavo. Klubo manymu, prilyginti karo pabėgėlius iš Ukrainos legionieriams nėra teisinga.

Tą pripažinusi LFF žada nuo kito sezono šį reglamento punktą keisti, o dabar su klubu rado sprendimą – FK „Garliava“ varžysis II lygos B divizione, o į U18 čempionatą negrįš.

„Susitikimą vertiname pozityviai. Radome bendrą sprendimą. Dėkojame federacijai už nuoširdų pokalbį. Mums svarbūs buvo du dalykai. Gaila, kad U18 sezonas pasibaigė, bet po trijų savaičių startuosime II lygos B divizione. Nuo kitų metų federacija pažadėjo, kad nepilnamečiai ukrainiečiai, turintys pabėgėlio statusą, bus laikomi lietuviais“, – teigė ekipos vadovas Henrikas Grigas.

Pasitraukė iš čempionato

Kovo 18-ąją FK „Garliava“ paskelbė, jog akademijos U18 komandai tenka trauktis iš Elitinės jaunių lygos pirmenybių.

„Dar praėjusių metų pabaigoje džiaugdamiesi dalinomės žinia, jog radome galimybę priimti į savo klubo gretas nuo karo bėgančius ir prieglobsčio ieškančius Ukrainos jaunuolius.

Tada į FKG klubą kreipėsi vaikinų teisėtas globėjas dėl galimybių ir pagalbos suteikiant jaunuoliams sąlygas toliau vystytis ir tobulėti futbole, mokytis ir integruotis į visavertį gyvenimą. Mūsų partnerių ir rėmėjų pastangomis, vaikinai atvyko į Garliavos miestą, kuriame sėkmingai įsiliejo į vietinę bendruomenę ir galėjo tęsti ne tik užsiėmimą savo mylima sporto šaka, bet ir integruotis į švietimo įstaigas ir taip nepamiršti mokslo ir tobulinti socialinius įgūdžius.

Vaikinai sulaukė visapusiško palaikymo iš visos klubo bendruomenės – komandos bičiulių, trenerių, akademijos tėvelių, partnerių ir fanų“, – skelbia Garliavos klubas.

Pasak organizacijos, dar praėjusių metų birželio mėnesį situacija pasikeitė.

„Lietuvos vaikų ir jaunių ugdymo futbolo asociacija sunerimo, jog jaunimo čempionatuose žaidžia per daug užsieniečių ir dėl to priėmė sprendimą, kuris įtvirtino reikalavimą vaikų futbole taikyti legionierių limitą – ne daugiau kaip 3 užsieniečiai.

Tai be abejonės palietė mūsų klubą ir tolimesnę ukrainiečių jaunuolių raidą pas mus. Taip pat, gerokai įpusėjus čempionatui, LFF Drausmės komitetas kreipėsi į mus, informuodamas, jog visos prieš tai vykusios rungtynės yra anuliuojamos“, – rašoma klubo pranešime.

„Garliavos“ klubo valdyba priėmė sprendimą pasitraukti iš U18 Elitinės jaunių lygos pirmenybių.

„Apmaudu, kad klubui nepavyko rasti išeities ir sprendimų bendradarbiaujant su LFF šioje situacijoje, nuvylėme tiek ukrainiečius vaikinus, tiek lietuvius, kurie kartu žaidė vienoje komandoje.

Taip pat suprantame galimą lietuvių tėvelių ir ukrainiečių globėjo nepasitenkinimą esama situacija. Deja, klubui nepavyko surasti bendros kalbos su Lietuvos vaikų ir jaunių ugdymo futbolo asociacija ir LFF, todėl neturėjome kito pasirinkimo, kaip atsisakyti tęsti dalyvavimą U18 Elitinės jaunių lygos pirmenybėse“, – skelbiama klubo pranešime.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)