Tokie drastiški sprendimai priimti po to, kai Ispanijos futbolo federacijai nepavyko susitarti su šalies vyriausybe, kuri praėjusią savaitę pasirašė naują įstatymą dėl lėšų už televizijos teises tolygesnio paskirstymo.

Pagal naują įstatymą vyriausybė nori, kad už televizijos transliacijas surinktos lėšos būtų padalintos visiems klubams vienodai, nes šiuo metu didžiausia pinigų dalis atitekdavo Ispanijos čempionato grandams – Madrido „Real“ ir „Barcelona“ klubams.

Tačiau tokiu Ispanijos vyriausybės sprendimu nebuvo patenkintas federacijos prezidentas Angelis Maria Villaras ir žaidėjų sąjunga, kurie pasisakė prieš tokį įstatymą. Ispanijos futbolo federacija po tarybos posėdžio savo interneto svetainėje paskelbė, kad šalies vyriausybei „trūksta pagarbos“ ir skundėsi, kad nebuvo konsultuojamasi su specialistais dėl televizijos transliacijų teisių.

Ispanijos futbolo federacija teigia, kad ji yra apiplėšinėjama ir futbolo sąskaita pinigai bus naudojami ne sporto reikmėms.

„Mes dar kartą bandysime kalbėtis su Ispanijos vyriausybe, turime surasti dialogą ir sutarti dėl naudingų sąlygų“, - teigė Ispanijos futbolo federacijos prezidentas A. M. Villaras.

Manoma, kad čempionato nutraukimas 17-oje lygų turės įtakos net 600 tūkst. futbolininkų.

Šiuo metu Ispanijos futbolo čempionate iki sezono pabaigos liko trys turai, o „Barcelona“ ekipa antroje vietoje žengiantį „Real“ klubą lenkia dviem taškais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (37)