Bene didžiausią ažiotažą kels pati pirma ištraukta pora – Portugalija su Cristiano Ronaldo ir Švedija su Zlatanu Ibrahimovičiumi.

Intrigos neturėtų trūkti ir kitose akistatose, kuriose Ukraina susitiks su Prancūzija, lietuvių grupėje žaidusi Graikija – su Rumunija, o atrankos varžybų sensacija Islandija – su Kroatija.

Visos poros:

Portugalija (14) – Švedija (25)

Ukraina (20) – Prancūzija (21)

Graikija (15) – Rumunija (29)

Islandija (46) – Kroatija (18).

Prieš pat burtus aštuonios rinktinės, atsižvelgiant į FIFA reitingą, buvo padalintos į du krepšelius: pirmąjį sudaro Portugalija (14), Graikija (15), Kroatija (18) ir Ukraina (20), o antrąjį – Prancūzija (21), Švedija (25), Rumunija (29) ir Islandija (46).

Lemiamame etape bus žaidžiami du mačai – lapkričio 15 ir 19 dienomis. Atsakomąsias dvikovas namuose žais Švedija, Prancūzija, Rumunija ir Kroatija.

Porų nugalėtojos prisijungs prie kitų devynių Europos komandų, kurios jau užsitikrino kelialapius į Braziliją. Tai – Belgija, Italija, Vokietija, Nyderlandai, Šveicarija, Rusija, Bosnija ir Hercegovina, Anglija ir titulą ginanti Ispanija. Visos jos laimėjo savo grupės varžybas.

Bilietus į finalinio pasaulio čempionato etapą, kurio burtai bus traukiami gruodžio 6 dieną Bahijoje, Brazilijoje, turi dar 12 pasaulio rinktinių – Brazilija, Argentina, Australija, Čilė, Kolumbija, Kosta Rika, Ekvadoras, Hondūras, Iranas, Japonija, Pietų Korėja ir JAV.

Kitos atkrintamųjų varžybų poros:

Tarptautinės

Jordanija – Urugvajus (lapkričio 13 ir 20 d.)

Meksika – Naujoji Zelandija (lapkričio 13 ir 20 d.)

Afrikos

Nigerija – Etiopija (pirmas mačas - 2:1, atsakomasis - lapkričio 16 d.)

Senegalas – Dramblio Kaulo Krantas (1:3, atsakomasis - lapkričio 16 d.)

Kamerūnas – Tunisas (0:0, atsakomasis - lapkričio 17 d.)

Egiptas – Gana (1:6, atsakomasis - lapkričio 19 d.)

Alžyras – Burkina Fasas (2:3, atsakomasis - lapkričio 19 d.).

Iš viso atrankoje į planetos pirmenybes kovojo 203 šalys, tarp jų - 53 iš Europos.

Nepasisekė B grupėje antrai likusiai Danijai, kuri pagal surinktus taškus tarp antrųjų rinktinių liko paskutinė, devinta, ir į atkrintamąsias varžybas nepateko.

DELFI primena, kad 2014 metų pasaulio futbolo čempionatas vyks birželio 12 - liepos 13 dienomis dvylikoje Brazilijos miestų. Tai bus antras kartas istorijoje, kai pirmenybes priims Brazilija (1950 m. finale Urugvajus 2:1 įveikė šeimininkus brazilus).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (74)