Surinkę 8 taškus po ketverių rungtynių, lietuviai savo grupėje išliko antroje vietoje po lyderės Serbijos ir Juodkalnijos ekipos, kuri kitose rungtynėse svečiuose nugalėjo Belgiją 2:0 (1:0) ir surinko 10 taškų. Svarbią serbų pergalę lėmė Zvonimiro Vukičiaus ir Matejos Kežmano įvarčiai 7 ir 60 min. Be dviejų diskvalifikuotų žaidėjų rungtyniavę belgai nesugebėjo išsigelbėti, nors antrajame kėlinyje Luigis Pieronis dukart pataikė į skersinį.

Nelengvą mūsiškių pergalę lėmė 40 min. pelnytas Deivido Česnauskio įvartis. Jis buvo pasiektas smūgiu iš šešių metrų po gražios kombinacijos, kurioje dalyvavo Aurelijus Skarbalius ir Tomas Danilevičius.

Antrajame kėlinyje lietuviai turėjo didžiulę teritorinę persvarą, tačiau nesugebėjo jos išnaudoti ir kito įvarčio neįmušė, o mačo pabaigoje turėjo atlaikyti porą varžovų mėginimų išvengti pralaimėjimo.

Lietuvos rinktinei dėl Edgaro Jankausko traumos likus be rezultatyviausio savo puolėjo, treneriams teko rinktis Tomą Radzinevičių, tačiau jo pasirodymas įspūdžio nepadarė ir baigėsi jau po pirmojo kėlinio. Komandą į priekį vedė broliai Deividas ir Edgaras Česnauskiai bei abu italų "Serie A" rungtyniaujantys žaidėjai - Marius Stankevičius ir Tomas Danilevičius.

Po neilgos žvalgybos lietuviai pabandė perimti iniciatyvą ir pirmąją progą turėjo jau 6 min., bet D. Česnauskio smūgis iš 18 m skriejo virš vartų.

Po šio epizodo lietuviai ilgai ieškojo kelių link varžovų vartų, tačiau nesėkmingai, kol pagaliau 40 min. pavyko graži ataka.

Įmušę trokštamą įvartį, po pertraukos lietuviai žaidė jau labiau atsipalaidavę, tačiau būtent didesnio susikaupimo ir pasiaukojimo pritrūko, kad būtų pelnytas dar bent vienas įvartis.

Mūsiškiams nepavyko išmaldauti ir teisėjo malonės, kai 63 min. baudos aikštelėje griuvo M. Stankevičius, o 66 min. - D. Česnauskis.

Tarp šių epizodų 65 min. bene geriausios progos neišnaudojo E. Česnauskis, iš 14 metrų pasiuntęs kamuolį visai greta virpsto.

Kitą progą 77 min. turėjo ką tik aikštėje pasirodęs Saulius Mikoliūnas, kurio smūgį iš 18 m atmušė šeimininkų vartininkas.

86 min. jau tik ryžtingas M. Stankevičiaus įsikišimas išgelbėjo nuo varžovų puolėjo iššokimo vienas prieš vieną su vartininku Žydrūnu Karčemarsku, kuris tik medikų dėka spėjo atsigauti po treniruotėje patirtos čiurnos traumos.

Paskutinėje šeimininkų atakoje dalyvavo ir San Marino rinktinės vartininkas, bet tai buvo daugiau simbolinis gestas.

Tarp negausių žiūrovų "Olimpico" stadione, kuriame išsiskyrė kelios lietuvių grupelės, mačą stebėjo ir buvusi prancūzų futbolo žvaigždė Michelis Platini. Tačiau televizijos kameros jį užfiksavo žiovaujantį ir skaitantį mobiliuoju telefonu gautą informaciją.

Statistika.

San Marinas - Lietuva 0:1 (0:0). Deividas Česnauskis (40).

Įspėti Michele Marani (33); Tomas Žvirgždauskas (59), Deividas Šemberas (78).

Seravalė. 1583 žiūrovai.

Teisėjas Karen Nalbandyan (Armėnija).

San Marinas: 1-Federico Gasperoni; 2-Carlo Valentini, 3-Michele Marani, 4-Simone Bacciocchi, 5-Alessandro Della Valle, 6-Nicola Albani, 7-Riccardo Muccioli (16-Marco Domeniconi, 66), 8-Alex Gasperoni, 9-Marco De Luigi (13-Luca Bonifazi, 81), 10-Andy Selva (14-Nicola Ciacci, 54), 11-Damiano Vanucci.

Lietuva: 1-Žydrūnas Karčemarskas; 2-Deividas Šemberas, 3-Rolandas Džiaukštas, 4-Marius Stankevičius, 5-Andrius Gedgaudas (14-Donatas Vencevičius, 86), 6-Tomas Žvirgždauskas, 7-Aurelijus Skarbalius, 8-Edgaras Česnauskis (13-Saulius Mikoliūnas, 76), 9-Tomas Danilevičius, 10-Deividas Česnauskis, 11-Tomas Radzinevičius (15-Igoris Morinas, 46).

VII grupės turnyro lentelė (vieta, komanda, žaista rungtynių, pergalės, lygiosios, pralaimėjimai, įvarčių santykis, taškai):

1.Serbija ir Juodkalnija431010:010
2.Lietuva42206:18
3.Ispanija31203:15
4.Bosnija ir Hercegovina20201:12
5.Belgija30121:51
6.San Marinas40040:130
Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją