Pirmadienį dar ketinęs rungtynėse dalyvauti tituluočiausias Lietuvos futbolininkas Edgaras Jankauskas pakeitė nuomonę, atsižvelgęs į Užsienio reikalų ministerijos rekomendaciją Lietuvos piliečiams nevykti į Baltarusiją.

Tokį patį sprendimą priėmė ir Čekijos futbolo žvaigždė Tomašas Rosicky.

ABFF rungtynes anonsavo kaip skirtas Baltarusijos futbolo 110 metų jubiliejui paminėti, nors E. Jankauskas Delfi teigė buvęs kviestas į garsiausio visų laikų baltarusių futbolininko Aleksandro Hlebo atsisveikinimo su didžiuoju sportu šventę.

Rungtynės turėjo vykti centriniame „Dinamo“ stadione, jose taip pat ruošėsi dalyvauti vokietis Kevinas Kuranyi, kroatas Zvonimiras Soldo, portugalas Pedro Mendesas.

Po sekmadienio incidento, kuomet virš Baltarusijos skridęs lėktuvas buvo perimtas ir nutupdytas Minske, dauguma Vakarų valstybių sustabdė skrydžius į Aleksandro Lukašenkos valdomą šalį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)