V. Urbono auklėtiniai šiais metais pralaimėjo visus šešis žaistus mačus: pasaulio čempionato atrankos rungtynes prieš Šveicariją ir Italiją, Baltijos taurės turnyro akistatas su Estija ir Latvija, kontrolinius testus prieš Kosovą ir Ispanijos rezervą.

53-ejų specialistas prie rinktinės vairo stojo 2019-ųjų pradžioje ir jai vadovavo 24 kartus, įskaitant draugiškas rungtynes. Rinktinė iškovojo 5 pergales, pasiekė 4 lygiąsias bei pralaimėjo 15 sykių.

„Mūsų iškeltas tikslas laimėti Baltijos taurę liko neįgyvendintas, atrankos ciklas prasidėjo pralaimėjimais, todėl treneris sulaukė nemažai vykdomojo komiteto narių klausimų. Galiausiai vienbalsiai nuspręsta atsisveikinti.

Visą šį laiką turėjome nuotalinį dialogą su treneriu, didžiausias dėkui jam už pasiektus rezultatus. Taip, ne viską pavyko įgyvendinti, buvo klaidų renkantis žaidėjus, bet tai – jau praeitis. Artimiausiu metu užbaigsime derybas dėl sutarties nutraukimo sąlygų, o kartu pradedame naujo trenerio paiešką“, – komentavo LFF generalinis sekretorius Edgaras Stankevičius.

Jo teigimu, sutarties nutraukimas anksčiau laiko LFF brangiai nekainuos, nes praėjusių metų pabaigoje pratęstame kontrakte buvo numatyta galimybė išsiskirti nepavykus laimėti Baltijos taurės.

V. Urbono įpėdiniui bus siūlomas darbas iki planetos pirmenybių atrankos ciklo pabaigos.

„Manau, turime daug kandidatų, norime kitą savaitę sėsti ir sudaryti jų sąrašą. Kai kuriuos jau esame numatę. Norime kuo greičiau rasti trenerį – iki liepos pabaigos ar dar greičiau“, – sakė E. Stankevičius, patvirtinęs, jog vienas pretendentų – Lietuvos jaunimo (iki 21 metų) rinktinę treniruojantis Valdas Ivanauskas.

Įvertino finansus

Posėdžio metu LFF generalinis sekretorius Edgaras Stankevičius taip pat atsiskaitė už biudžeto vykdymą 2021.01 – 2021.04 mėnesiais, kuris buvo įvertintas pozityviai. Per ataskaitinį laikotarpį buvo gauta 4 822 401 eurų pajamų, o išlaidos sudarė 2 854 257 eurų.

Vykdomajame komitete buvo patvirtintas 2021-2022 metų sezono Lietuvos vaikų ir jaunių ugdymo futbolo asociacijos (LVJUFA) varžybų dalyvių sąrašas bei pristatyta būsimo sezono varžybų struktūra, kurią sudarys Lietuvos jaunimo U-19 čempionatas, Elitinės jaunių lygos, Lietuvos jaunučių lyga, LVJUFA Pirma lyga bei Lietuvos vaikų lygos PRO ir Apskričių lygmens varžybos.

Vykdomojo komiteto metu buvo patvirtinta 2020-2024 metų moterų futbolo strategija, kuri artimiausiu metu bus pristatyta visuomenei. Taip pat Vykdomasis komitetas gavo Lietuvos moterų futbolo ascociacijos (LMFA) prašymą didinti atvykimo į nacionalinės moterų rinktinės mokestį iki 300 eurų (anksčiau ši suma sudarė 200 eurų). Šis prašymas buvo patvirtintas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (61)