Pirmąjį įvartį varžovai įmušė sužaidus kiek daugiau nei pusvalandį po Nerijaus Valskio tikslaus smūgio iš arti. Kėlinį „Žalgiris“ baigė dešimtyje po Jurijaus Kendyšo pašalinimo. Antrajame kėlinyje raudoną kortelę gavo ir kaunietis Karolis Šilkaitis, tačiau netrukus antrąjį įvartį po kampinio įmušė Edvinas Girdvainis. Dvikovos pabaigoje antrą geltoną kortelę gavo Nicolas Gorobsovas.

„Žalgirio“ treneris Vladimiras Čeburinas po pralaimėtų rungtynių akcentavo neišnaudotas progas.

Dvikovoje prieš kauniečius „Žalgiris“ atliko 19 smūgių, tačiau dauguma jų buvo netikslūs, o varžovai įmušė po perdavimo iš krašto ir po kampinio.

Dalį rungtynių vilniečiams teko žaisti be pašalinto Jurijaus Kendyšo, ir tik paskutines 20 minučių žaidėjų skaičius aikštėje išsilygino.

Rungtynės buvo kupinos įvykių. Sukūrėme progų, buvo gerų progų įmušti. Neįmušėme, patys praleidome įvartį. Aktyviai judėjome, kamuolį nuvesdavome iki baudos aikštelės, iki smūgiavimo pozicijos, buvo dar progų. Užsidirbame raudoną kortelę, liekame dešimtiese. Prasidėjo sunkumai.

Žaidėjai, nepaisant visko, nenustojo kovoti, stengėsi žaisti. Momentais neblogai pavyko žaidžiant su deficitu. Varžovas užsidarė, labiau dirbo kontratakose. Tada buvo daug įvykių – kortelės, peržiūros. Praleidome antrą įvartį Aiškinsimės kaip tai galėjo atsitikti. Kaip galėjo būti vienas likęs laisvas ore 0:2, negerai, pralaimėjome namuose. Negaliu sakyti, kad nesistengėme. Bet neįmušęs įvarčio pergalės nepasieksi“, – sakė V. Čeburinas.

Vienu maču daugiau sužaidę žaliai-balti (68 tšk.) nuo pirmaujančio „Panevėžio“ (77 tšk.), kuriam dar liko šešerios rungtynės, atsilieka 9 taškais.