Razgrado „Ludogorets“ puikiai pradėjo rungtynes ir jau 4 min. Pieros Sotiriou galingu smūgiu pasiuntė kamuolį į svečių iš Murska Sobotos vartus. Vis dėlto, po praleisto įvarčio Slovėnijos čempionai nesubyrėjo ir netrukus perėmė iniciatyvą. 26 min. „Mura“ žaidėjas Zanas Karnicnikas tolimu smūgiu patikrino „Ludogorets“ vartų skersinį, o dar po kelių minučių Mihaelis Klepacas iš baudos aikštelės smūgiavo greta vartų.

Kurį laiką šaudę pro šalį, galiausiai Slovėnijos čempionai prisišaudė. 59 min. dar vieną pavojingą M. Klepaco smūgį atrėmęs „Ludogorets“ vartininkas Kristijan Kahlina, po 5 minučių buvo bejėgis. Elegantišką „Mura“ ekipos ataka dešiniu flangu tiksliu smūgiu iš baudos aikštelės centro užbaigęs Tomi Horvatas nuginklavo varžovų vartininką ir rezultatą išlygino.

Tačiau šį kartą praleistas įvartis teigiamai paveikė „Ludogorets“ ekipą. Šeimininkai įjungė aukštesnę pavarą ir vis dažniau grasino svečių vartams. Kelis kartus komandą nuo nemalonumų gelbėjo „Mura“ vartininkas Matko Obradovičius, bet 82 min. ir jis buvo bejėgis, kai iš kelių metrų į tuščius vartus kamuolį nukreipė „Ludogorets“ puolėjas Elvis Manu.

Paskutinį tašką rungtynėse Bulgarijos čempionai padėjo jau per teisėjo pridėtą laiką, kai greitos kontratakos smaigalyje atsidūręs Cauly Oliveira-Souza pelnė trečią – ir paskutinį savo komandos įvartį.

Pergalė Razgrado „Ludogorets“ ekipa atvėrė duris į trečią UEFA Čempionų lygos atrankos varžybų etapą. Paskutinį kartą šiame etape Bulgarijos čempionai žaidė 2017 m. vasarą, kai antrame etape bendru dviejų rungtynių rezultatu 5:3 įveikė Vilniaus „Žalgirį“, kurį tuo metu treniravo V. Dambrauskas.

Iki patekimo į Čempionų lygos grupių varžybas lietuvio treniruojamai Razgrado ekipai liko du žingsniai. Trečiame atrankos varžybų etape „Ludogorets“ susitiks su Pirėjo „Olympiacos“ komanda. Graikijos čempionai antrame etape vienodu rezultatu 1:0 du kartus nugalėjo Baku „Neftci“ ekipą.

Savo ruožtu, antradienį Budapešto „Ferencvaros“ ekipą į trečią Čempionų lygos atrankos etapą praleidęs „Žalgiris“ UEFA Europos lygos atrankos varžybų trečiame etape susitiks su buvusiais „Ludogorets“ varžovais – Murska Sobotos „Mura“ ekipa.

Kovas Čempionų lygos atrankos varžybose tęsia ir Giedriaus Arlauskio atstovaujama CFR „Cluj“ ekipa. Rumunijos čempionai atsakomojoje dvikovoje 2:0 įveikė „Lincoln Red Imps“ ekipą iš Gibraltaro. Bendras dviejų susitikimų santykis – 4:1. Trečiame atrankos varžybų etape G. Arlauskio ekipa susitiks su Berno „Young Boys“ komanda iš Šveicarijos.

Antrąjį atrankos varžybų barjerą įveikė ir Serbijos čempionai Belgrado „Crvena Zvezda“. Nors pirmose rungtynėse Serbijos superklubas 1:2 turėjo pripažinti Almatos „Kairat“ ekipos pranašumą, bet savo aikštėje varžovus sutriuškino net 5:0. Trečiąjame atrankos etape „Crvena Zvezda“ susitiks su pajėgiausia Moldovos futbolo komanda – Tiraspolio „Sheriff“ klubu.

Pirmieji UEFA Čempionų lygos atrankos varžybų trečiojo etapo mačai vyks rugpjūčio 3-4 dienomis. Atsakomosios dvikovos numatytos rugpjūčio 10 d.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)