Atgal į Vakarus kol kas nesiveržia

Septynis įvarčius per keturis turus pelnęs C. Elliotas pateko į Lietuvos futbolo metraščius kaip pirmasis žaidėjas, apdovanotas A lygos geriausio mėnesio futbolininko prizu.

Rezultatyviausių čempionato žaidėjų sąrašo viršūnėje karaliaujantis škotas ne tik virto Lietuvos ekipų vartininkų siaubu, bet ir veda savo komandą į pergales. Taškų dar nepraradęs „Žalgiris“, praėjusį sekmadienį namuose įspūdingai sudorojęs Marijampolės „Sūduvos“ ekipą (4:0), dabar yra vienvaldis pirmenybių lyderis.

„Nesu nustebęs dėl tokio starto, nes mūsų pasirengimas sezonui buvo puikus. Į Vilnių atvykau likus dviems mėnesiams iki čempionato pradžios, ir to laiko man visiškai pakako prisitaikyti prie naujos aplinkos. Komandos rūbinėje atmosfera taip pat šauni, visi kovoja vienas už kitą, todėl tikimės ir toliau tęsti sėkmingą pasirodymą“, – atsiimdamas naujai įsteigtą apdovanojimą kalbėjo C. Elliotas, nepamiršęs pažymėti, kad ekipos pergalės jam svarbiau už asmeninę sėkmę.

Nors snaiperis sausį pasirašė dvejų metų kontraktą su „Žalgiriu“, sezono pabaigos Vilniuje jis gali ir nesulaukti. Mažai abejojama, kad A lygos sensacija virtęs futbolininkas ateinančią vasarą suvilios ne vieną pajėgesnį ir turtingesnį užsienio klubą. Vis dėlto pats C. Elliotas, DELFI paklaustas apie savo planus ir norus, tvirtino esantis lojalus dabartinei komandai.

„Žaisiu čia tiek, kiek tik būsiu reikalingas „Žalgirio“ vadovybei“, – pažadėjo puolėjas.

Pataikė į gerą dirvą?

Geriausią mėnesio A lygos futbolininką rinko pirmenybėse dalyvaujančių klubų atstovai ir Lietuvos nacionalinės komandos treneriai.

Rinktinės strategas Cs. Laszlo žurnalistams atskleidė svarstęs dvi kandidatūras: C. Ellioto ir „Sūduvos“ gynėjo Valdemaro Borovskio. Pirmenybę vengras nutarė skirti legionieriui iš Škotijos, kuriam antradienį pats ir įteikė prizą.

Puikiai buvusį auklėtinį pažįstantis specialistas pabrėžė, kad traumų kelerius pastaruosius metus kamuotas puolėjas neatsitiktinai būtent Lietuvoje pakilo it feniksas iš pelenų.

„Jis – kitoks nei dauguma Škotijoje rungtyniaujančių žaidėjų, kurie tik muša ir bėga. Todėl aistruoliai jį ir mėgsta. Calumas Lietuvoje jaučiasi geriau nei tėvynėje, kur puolėjai visas rungtyniaus tik lūkuriuoja priekyje, laukdami aukšto perdavimo iš krašto. Žaisdamas „Žalgiryje“ Calumas kamuolį turi prie kojų ir gali užsiimti kūryba“, – analizavo Cs. Laszlo.

Lietuviams yra ko pasimokyti

Treneris iš Vengrijos taip pat išskyrė dar vieną C. Ellioto bruožą, kuris, jo nuomone, turėtų būti sektinu pavyzdžiu visiems jauniems Lietuvos futbolininkams.

„Svarbiausia – pasitikėjimas savo jėgomis. Calumas atvažiavo į naują šalį nieko nebijodamas, todėl taip greitai čia pritapo. Tokio nusiteikimo aš pasigendu Lietuvoje, ir tai mane nervina“, – neslėpė Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris.

Pasak Cs. Laszlo, būtent nugalėtojų charakterio labiausiai pritrūko Lietuvos jaunių (iki 17 metų) rinktinei, prieš pusantros savaitės Škotijoje nesėkmingai kovojusiai dėl kelialapio į Europos pirmenybių finalo etapą.

Primename, kad jaunieji lietuviai pralaimėjo visus tris mačus škotams, danams ir atrankos grupėje triumfavusiems islandams.

„Lietuvos komanda fiziškai buvo pasiruošusi netgi geriau už varžovus, tačiau kažkodėl to neišnaudojo. Žaidėjai tarsi negalėjo patikėti, jog gali įveikti priešininkus. Tuo tarpu islandai žaidė praėjusio amžiaus taktine sistema – 4-4-2, bet taip pasitikėjo savimi, kad tapo nugalėtojais“, – samprotavo vengras.

Vis dėlto Cs. Laszlo, kuris pats vyko į Škotiją kartu su jauniais, teigė likęs patenkintas atskirų žaidėjų individualiais pasirodymais ir tikino, kad keletas lietuvių patraukė varžybas stebėjusių Vakarų Europos klubų žvalgų dėmesį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją