Mezga pažintis su rinktinės lyderiais

Prieš savaitę Vilniuje surengtoje dviejų dienų treniruočių stovykloje A lygoje žaidžiančius Lietuvos rinktinės kandidatus pirmą kartą „pačiupinėjęs“ Cs. Laszlo pažindinasi ir su užsienyje rungtyniaujančiais Lietuvos futbolininkais.

Praėjusią savaitę vengro skambučio sulaukė Romos „Lazio“ (Italija) klubo gynėjas Marius Stankevičius bei „Rostov“ (Rusija) ekipos saugas Edgaras Česnauskis. Žiniasklaidos atstovams Cs. Laszlo teigė norėjęs išsiaiškinti, kokiais rūpesčiais gyvena patyrę rinktinės senbuviai.

„Labai svarbu, kad žaidėjai nesijaustų vieniši ir žinotų, jog Lietuvoje yra žmonių, kuriems rūpi jų problemos. Tarp futbolininkų ir trenerių privalo būti ryšys, nes žaidėjai turi jausti pasitikėjimą ir patys tikėti trenerio vizija.

Su M. Stankevičiumi pasikalbėjome apie jo sveikatos problemas, apie geriausius specialistus, kurie galėtų padėti jas išspręsti. Jam buvo malonu išgirsti, kad treneriams Vilniuje rūpi jo sveikatos būklė.

E. Česnauskis nespiriamas išklojo visus savo rūpesčius ir buvo labai atviras. Pajaučiau, kad jam tiesiog trūko žmogaus, su kuriuo būtų galima išsikalbėti – juk vien žmonos tam nepakanka”, – pasakojo Cs. Laszlo.

Į rinktinę kviesti tik žaidimo praktikos nestokojančius futbolininkus ketinantis specialistas teigė planuojantis pats nuvykti į Romą bei susitikti ne tik su M. Stankevičiumi, bet ir su „Lazio“ klubo strategu Edoardo Reja.

„Noriu bendrauti su klubų, kuriuose žaidžia lietuviai, treneriais. Labai svarbu, kad jie žinotų, jog mums rūpi mūsų žaidėjai – tai gali pozityviai paveikti pastarųjų situaciją klubuose“, – dėstė Cs. Laszlo.

V.Ivanauskui asistento pareigų nesiūlė

Savaitgalį Cs. Laszlo įdėmiai seks pirmąsias naujo sezono A lygos kovas, o kitą savaitę norėtų nuvykti į Lenkiją ir Ukrainą, kur rungtyniauja nemažai Lietuvos rinktinės kandidatų.

Rinkti informaciją apie dominančius žaidėjus vengrui padės šalies jaunimo (iki 21 metų) rinktinės vyriausiasis treneris Vitalijus Stankevičius, FBK „Kaunas“ klubo sporto direktorius Igoris Pankratjevas bei Nacionalinės futbolo akademijos vartininkų treneris Algirdas Surgautas.

Cs. Laszlo neslėpė pageidaujantis, jog būtent iš šių trijų specialistų būtų suformuotas rinktinės trenerių štabas, bet pabrėžė, kad dėl vyriausiojo trenerio asistentų kandidatūrų apsispręsti turi Lietuvos futbolo federacijos (LFF) vadovybė.

Tuo tarpu su buvusiu varžovu konkuruojant dėl Lietuvos rinktinės stratego posto Valdu Ivanausku Cs. Laszlo prisipažino nesikalbėjęs, nors darbo šiuo metu neturintis buvęs nacionalinės komandos puolėjas prieš kelias savaites DELFI teigė, kad svarstytų pasiūlymą tapti Cs. Laszlo padėjėju.

„Valdas – senas mano pažįstamas. Praeityje jis buvo puikus futbolininkas, o dabar yra geras treneris. Manau, kad jo ambicijas patenkintų tik vyriausiojo trenerio pareigos, kadangi jis turi atitinkamą kvalifikaciją. Jei tik galėsiu, pagelbėsiu jam ieškant tolesnio karjeros tęsinio“, – sakė vengras.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją