„Mes turime parodyti komandinę dvasią. Esu įsitikinęs, kad mano žaidėjai kausis iš visų jėgų dėl savo ir šalies garbės. Slovakai neturi penkių kojų ir keturių rankų, yra tokie patys žmonės kaip mes ir mūsų galimybės yra lygios“, - kalbėjo Cs. Laszlo.

Treneris neatskleidė startinės vienuolikės, tačiau juokavo, kad tikrai žais su vartininku. Cs. Laszlo teigė, kad nėra pasakęs žaidėjams, kurie žais, ir nori, kad jei tai išgirstų iš jo, o ne spaudos.

„Komandoje daugiau nei 11 žaidėjų ir man jie visi yra lygūs ir svarbūs. Žaidėjas pakilęs nuo suoliuko gali pakeisti visą žaidimo eigą“, – kalbėjo treneris.

Cs. Laszlo teigė, kad Mindaugo Pankos praradimas nėra katastrofa komandai ir jo paliktą vietą patikės užpildyti jaunesniems žaidėjams:

„M. Panka turi daug tarptautinės patirties ir ankstesnėse rungtynėse įrodė savo svarbą, ypač aikštės viduryje. Tačiau mes turime daug jaunų žaidėjų kurie gali jį pakeisti ir atlikti jo darbą. Taip pat tai puiki proga jiems atsiskleisti ir tobulėti kaip žaidėjams“.

Treneris išskyrė Tadą Labuką ir Gediminą Vičių, Arvydą Novikovą kuriems teks užimti M. Pankos vietą. Cs. Laszo teigė, kad yra patenkintas jų forma ir nusiteikimu rungtynėms. Tą patį pasakė ir apie Deivydą Šemberą, kuris atsigavęs po traumos tapo vienu svarbiausiu žaidėju komandoje.

Spaudos konferencijoje taip pat dalyvavęs Deividas Česnauskis teigė, kad komanda treniruotėse tobulina puolimą:

„Įvarčių trūkumą treneris akcentavo po kontrolinių rungtynių ir treniruotėse tą akcentuojame. Tačiau komandos kontrolinėse rungtynėse buvo stiprios, todėl ir neįmušėme daug. Rytoj stengsimės įrodyti, kad galime laimėti ir mušti įvarčius“.

Futbolininkas teigė, kad aikštės sąlygos jiems netrukdys, nors daug užsienyje rungtyniaujančių žaidėjų ir žaidžia ant tikros žolės.

„Gal dauguma žaidėjų ir pripratę žaisti ant žolės, tačiau ne pirmą kartą žaisime ant dirbtinės vejos. O ir turėjome nemažai treniruočių“, – kalbėjo futbolininkas

D. Česnauskis išskyrė varžovų ūgį ir gerą žaidimą kontratakose bei teigė, kad slovakai tikriausiai jausis favoritais ir bandys spausti mūsų šalies komandą. Jo teigimu, lietuviai stengsis apsiginti, kontratakuoti ir įmušti įvartį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)