Saudo Arabijos čempionate C. Ronaldo pasižymėjo šeštą kartą ir šiuo metu yra rezultatyviausias lygos futbolininkas.

Pagal oficialią statistiką C. Ronaldo yra rezultatyviausias visų laikų futbolininkas. 2002 metais pradėjęs profesionalo karjerą jis klubiniame futbole pasižymėjo 727 įvarčiais, dar 123 pridėjo atstovaudamas Portugalijos rinktinei. 850 įvarčių C. Ronaldo pelnė per 1177 rungtynes.

2021 metų gruodį C. Ronaldo vilkėdamas „Manchester United“ aprangą pelnė savo 800-ąjį įvartį, bet po metų atsisveikino su „Raudonaisiais velniais“ ir persikėlė į Saudo Arabiją.

„Al-Nassr“ ekipoje 38-erių futbolininkas praėjusiame sezone per 19 rungtynių pelnė 14 įvarčių, o šį sezoną lygos taurės turnyre ir čempionate įmušė 12 įvarčių per 11 rungtynių.

Pagrindinis C. Ronaldo konkurentas argentinietis Lionelis Messi savo sąskaitoje turi 818 įvarčius per 1037 rungtynes. Šią vasarą iš Europos į Jungtines Amerikos Valstijas persikėlęs 36-erių futbolininkas paskutiniu metu štampuoja vieną įvartį po kito ir Majamio „Inter“ gretose per 10 rungtynių atliko 11 rezultatyvių smūgių.

Pagal oficialią statistiką, trečią vietą visų laikų rezultatyviausių planetos futbolininkų rikiuotėje užima 1931-1955 metais žaidęs ir 805 įvarčius per savo karjerą pelnęs čekas Josefas Bicanas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją