Varžybas aktyviai pradėjo šeimininkai, „Stoke” futbolininkai, kurie kelis kartus pavojingai pagrasino varžovų vartams, bet įvarčio pelnyti nesugebėjo.

Pasižymėti taip pat greitai nepavyko ir „Chelsea” žaidėjams. Jie gan atsargiai kontroliavo kamuolį savo aikštės pusėje, o kuomet mėgindavo labiau atakuoti, dažniausiai prarasdavo kamuolį.

Taigi pirmojo rungtynių pusėje įvarčių pasiekta nebuvo, todėl jau nuo pat antrojo kėlinio pradžios „mėlynieji” spaudė savo priešininkus ir kūrė vieną ataką po kitos, bet įmušti vis tiek nepavykdavo.

„Chelsea” futbolininkai ne kartą apeliavo teisėjo sprendimus neskirti vienuolikos metrų baudinio, kuomet šeimininkų gynėjai griaudavo varžovus baudos aikštelėje, bet arbitras išliko ramus.

Šiose varžybose taip niekaip įvarčių pelnyti ir nepavyko, todėl susitikimas baigėsi nulinėmis lygiosiomis ir abi ekipos pasidalino po vieną tašką.

Tuo tarpu kitose rungtynėse šalies čempionė „Manchester United” ekipa po sunkios kovos minimalia persvara rezultatu 2-1 nugalėjo „West Bromwich” futbolininkus.

Rezultatai:

„Stoke City” 0 - 0 „Chelsea”

„West Bromwich” 1 - 2 „Manchester United”

13' [0 - 1] Wayne Rooney
37' [1 - 1] Shane Long
81' [1 - 2] Steven Reid (į savu vartus)