Už iki tol prie „Porto“ komandos (Portugalija) vairo stovėjusį specialistą, „Chelsea“ vadovai sumokėjo įspūdingą 15 milijonų eurų kompensaciją.

Nepaisant to, vienam perspektyviausių Europos trenerių, kuris su „Porto“ klubu laimėjo UEFA Europos lygos trofėjų, nacionalines pirmenybes ir šalies taurę, Londone pasiekti gerų rezultatų nepavyko: per pastaruosius 12 Anglijos „Premier“ lygos mačų „mėlynieji“ iškovojo vos tris pergales ir užima kuklią penktą vietą.

Be to, „Chelsea“ klubas yra ties iškritimo riba Čempionų lygos turnyro aštuntfinalyje: pirmoje dvikovoje išvykoje su italų „Napoli“ komanda patirta nesėkmė - 1:3. Be to, jau antradienį (kovo 6 d.) komandos laukia svarbus Anglijos FA taurės turnyro mūšis išvykoje su „Birmingham“ ekipa.

A. Villas-Boaso padėties nepalengvino ir nuolatinės kalbos apie nesutarimus su vyresniais ekipos futbolininkais, ypač - saugu Franku Lampardu. Sklido gandai, jog jaunam portugalui nepavyksta tapti autoritetu tarp žaidėjų, todėl atmosfera rūbinėje nėra pati geriausia.

Tuo metu 41-erių metų R. Di Matteo trenerio karjerą pradėjo 2008 metais, kuomet stojo prie trečios lygos „Milton Keynes Dons“ komandos vairo, o jau kitais metais jis sulaukė kvietimo vadovauti antroje lygoje rungtyniavusiam „West Bromwich Albion“ klubui, su kuriuo ir iškovojo kelialapį į „Premier“ lygą.

Šaltinis
Temos
Futbolo portalo EuroFootball.lt informaciją skelbti, cituoti ar kitaip perduoti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be žodinio ar raštiško EuroFootball.lt administracijos sutikimo griežtai draudžiama.
www.EuroFootball.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją