„Roma“ klubui namuose reikėjo sukurti dar vieną stebuklą – tai, ką jie padarė ketvirtfinalio atsakomojoje kovoje su „Barcelona“: panaikinti trijų įvarčių deficitą.

„Roma“ po pirmojo kėlinio atsiliko 1:2, tačiau pačioje rungtynių pabaigoje atkūrė intrigą ir pirmavo 4:2. Visgi, po ketvirtojo pelnyto įvarčio teisėjas iškart paskelbė rungtynių pabaigą ir užfiksavo „Roma“ pergalę.

Jurgeno Kloppo auklėtiniai bendru rezultatu 7:6 pranoko „Roma“ ekipą ir žengė į Čempionų lygos finalą.

9-ąją min. svečius į priekį išvedė Sadio Mane, bet 15-ąją min. „Liverpool“ žaidėjas Jamesas Milneris nukreipė kamuolį į savo vartus ir rezultatas tapo lygus.

25-ąją min. svečiai vėl išsiveržė į priekį po Georginio Wijnaldumo įvarčio.

52-ąją min. rezultatą išlygino Edinas Džeko, o 86-ąją min. Radja Nainggolanas išvedė į priekį Romos klubą.

Per teisėjo pridėtą laiką (90+4) nuo 11 m žymos tas pats R. Nainggolanas pasižymėjo dar kartą.

Tačiau to išsigelbėti Romai neužteko: iki pratęsimo trūko dar bent vieno įvarčio, nes rungtynes Liverpulyje šeimininkai buvo laimėję 5:2.

„Liverpool“ klubas Čempionų lyga yra laimėjęs šešis kartus. Paskutinį sykį – 2005 metais.

Rezultatas

„Roma“ 4 – 2 „Liverpool“

9 min. [0:1] Sadio Mane

15 min. [1:1] Jamesas Milneris

25 min. [1:2] Georginio Wijnaldum

52 min. [2:2] Edin Džeko

86 min. [3:2] Radja Nainggolanas

90+3 min. [4:2] Radja Nainggolanas

Startinės sudėtys:

„Roma“: (4-3-3) Alissonas Beckeris; Alessandro Florenzi, Federico Fazio, Konstantinos Manolas, Aleksandar Kolarov; Lorenzo Pellegrini, Daniele De Rossi, Radja Nainggolanas; Diego Perotti, Edinas Džeko, Patrickas Schickas, Stephanas El Shaarawy.

„Liverpool“: (4-3-3) Loris Karius, Alexander-Arnoldas, Dejanas Lovrenas, Virgilas van Dijk, Andrew Robertsonas; Georginio Wijnaldumas, Jordanas Hendersonas, Jamesas Milneris; Mohamedas Salah, Roberto Firmino, Sadio Mane.

Pirmoje kovoje Liverpulyje du kartus pasižymėjo Mohamedas Salah, Sadio Mane ir dukart tiksliai smūgiavo Roberto Firmino. Nuo 69 minutės šeimininkai pirmavo net 5:0, tačiau atsipalaidavę „Liverpool“ futbolininkai rungtynių pabaigoje prarado budrumą, už tai „Roma“ nubaudė dviem įvarčiais: pasižymėjo Edinas Džeko (81 min.) ir Diego Perotti (85 min.).

Antradienį į Čempionų lygos finalą pateko Madrido „Real“ klubas, kuris namuose 2:2 išsiskyrė su Miuncheno „Bayern“ klubu, o išvykoje varžovus buvo įveikęs 2:1.

„Real“ turi šansą trečią kartą iš eilės iškovoti Čempionų lygos trofėjų.

Finalas vyks gegužės 26 dieną Ukrainos sostinėje Kijeve.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (56)