Vokietijos Leverkūzeno „Bayer“ klubą egzaminuos turnyro čempionės titulą ginanti „Barcelona“, Italijos ir Anglijos klubai kovos „Napoli” ir „Chelsea” priešpriešoje.

Sąlyginai trokštamus varžovus gavo Liono „Olympique“ ekipa, kuri „ginklus surems“ su Nikosijos APOEL futbolininkais iš Kipro. Galima būtų teigti, kad pasisekė ir Miuncheno „Bayern“ klubui, kuris aštuntfinalyje rungtyniaus su šveicarų „Basel“ komanda.

Lygiavertėmis galima įvardinti „Zenit“ ir „Benfica“ bei Marselio „Olympique“ ir „Inter“ klubų poras.

Burtus traukė Vokietijos legendinis futbolininkas Paulas Breitneris, kuris yra 2012 metų Europos čempionato ambasadorius ir UEFA varžybų direktorius Giorgio Marchetti.

Aštuntfinalio poros:

1. Liono „Olympique“ (Prancūzija) - Nikosijos APOEL (Kipras);
2. „Napoli“ (Italija) - Londono „Chelsea“ (Anglija);
3. AC „Milan“ (Italija) - Londono „Arsenal“ (Anglija);
4. „Basel“ (Šveicarija) - Miuncheno „Bayern“ (Vokietija);
5. Leverkūzeno „Bayer“ (Vokietija) - „Barcelona“ (Ispanija);
6. Maskvos CSKA (Rusija) - Madrido „Real“ (Ispanija);
7. Sankt Peterburgo „Zenit“ (Rusija) - Lisabonos „Benfica“ (Portugalija);
8. Marselio „Olympique“ (Prancūzija) - Milano „Inter“ (Italija).

Pirmos aštuntfinalio etapo rungtynės vyks vasario 14/15 ir 21/22 dienomis, o atsakomos - kovo 6/7 ir 13/14 dienomis.

Pirmame etape grupių varžybų nugalėtojais tapo ir į vieną burtų krepšelį pateko „Bayern“, „Inter“, „Benfica“, „Real“, „Chelsea“, „Arsenal“ APOEL ir praėjusio sezono čempionė „Barcelona“. Šio krepšelio komandos atsakomas aštuntfinalio etapo rungtynes žais namuose.

Antras vietas užėmė ir antrame krepšelyje buvo „Napoli“, CSKA, „Basel“, Liono „Olympique“, „Bayer“, Marselio „Olympique“, „Zenit“ ir AC „Milan“ ekipos. Šio krepšelio komandos pirmas aštuntfinalio etapo rungtynes žais namuose.

Aštuntfinalio etape tarpusavyje negalėjo žaisti klubai iš vieno krepšelio, taip pat tos pačios šalies komandos bei ekipos, kurios jau rungtyniavo grupės turnyre.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją