Pirmąsias rungtynes namuose „Inter“ buvo laimėjęs 1:0, tad Ispanijos sostinėje turėjo minimalų pranašumą.

Dviejų geležine gynyba garsėjančių ekipų akistatoje sužaidus pusvalandį varžovai per kelias minutes apsikeitė įvarčiais.

Iš pradžių gražią italų kombinaciją užbaigė Federico Dimarco, netrukus neužtikrintu priešininkų žaidimu baudos aikštelėje pasinaudojo Antoine'as Griezmannas.

Po pertraukos „Atletico“ sunkiai sekėsi ieškoti trūkstamo įvarčio – aštresnės buvo „Inter“ kontratakos. Tiesa, 85-ą min. Simone Inzaghi auklėtiniams jau šypsojosi sėkmė, kai Memphisas Depay iš patogios padėties smūgiavo į virpstą.

Bet olandas prisitaikė: po kelių minučių gavęs panašų šansą, puolėjas jau buvo tikslus ir nulėmė papildomą pusvalandį žaidimo.

Pratęsimas nieko naujo neatnešė, ir komandoms teko patikrinti nervų tvirtumą baudinių serijoje.

Joje žibėjo „Atletico“ vartų sargas Janas Oblakas, atrėmęs Alexio Sanchezo ir Davy Klaasseno šūvius, o slovėno tiesioginis oponentas Yannas Sommeris sužvejojo Saulio Niguezo siųstą kamuolį.


Paskutinė „Inter“ viltis žlugo komandos kapitonui Lautaro Martinezui smūgiavus aukštai virš skersinio.

Beje, išvakarėse tokiu pačiu būdu Londono „Arsenal“ eliminavo „Porto“. Įdomu, jog prieš tai baudinių serijos Čempionų lyga nematė ištisus aštuonerius metus – nuo 2016-ųjų finalo, kuriame tas pats „Atletico“ turėjo pasveikinti su titulu Madrido „Real“.


Tuo metu „Borussia“ trečiadienį jau pačioje dvikovos pradžioje pasiuntė į nokdauną Eindhoveno PSV, kuomet chirurgiškai tiksliu smūgiu vartų kampą surado Jadonas Sancho.

Svečiai iš Nyderlandų priešininkus ėmė smaugti tik įsibėgėjus antram kėliniui: vokiečius gelbėjo ir vartininkas Gregoras Kobelis, ir virpstas.

Kamuolys į tinklą pateko priešingoje aikštės pusėje, bet po standartinės padėties pasiektas Niclaso Fullkrugo įvartis buvo neįskaitytas dėl miniatiūrinės nuošalės.

Jau per kompensuotą antro kėlinio laiką grumtynes perkelti į pratęsimą galėjo Luukas de Jongas, tačiau mušė nevykusiai, o iškart po to paslydęs Isaacas Babadi atvėrė kelią Marco Reusui, kuris įtvirtino „Borussia“ pergalę 2:0.

Pirmoji dvikova buvo pasibaigusi lygiosiomis 1:1.


Anksčiau ketvirtfinalių bilietais apsirūpino titulą ginantis „Manchester City“, „Arsenal“ (abu – Anglija), „Barcelona“, „Real“ (abu – Ispanija), Miuncheno „Bayern“ (Vokietija) ir „Paris Saint-Germain“ (Prancūzija).

Ketvirtfinalio ir pusfinalio etapų burtai bus ištraukti penktadienį.


Rezultatai:

Madrido „Atletico“ 2 – 1 Milano „Inter“ (baud. 3 – 2, I rungt.: 0 – 1)
33' [0 – 1] Federico Dimarco
35' [1 – 1] Antoine'as Griezmannas
87' [2 – 1] Memphisas Depay

Dortmundo „Borussia“ 2 – 0 Eindhoveno PSV (I rungt.: 1 – 1)
3' [1 – 0] Jadonas Sancho
90+5' [2 – 0] Marco Reusas


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją