Čempionų lygos turnyre „Barcelona“ ekipa savo žiūrovų akivaizdoje nepralaimėjo jau 21-ų rungtynių iš eilės (16 pergalių ir 5 lygiosios), sunkiai sugebėjusi pasiekti lygiąsias 1:1 (0:0). Kelialapį tarp keturių pajėgiausių Senojo žemyno komandų „Barca“ ekipai lėmė tik didesnis skaičius svečiuose pelnytų įvarčių.

„Barcelona“** 1 - 1 „Paris Saint-Germain (pirmas mačas - 2:2, bendras - 3:3).

50' Javier Pastore [0 - 1]
71' Pedro Rodriguez [1 - 1]

** - pateko į pusfinalį dėka daugiau įvarčių, įmuštų svečiuose

„Barcelona“: Victoras Valdesas, Danielis Alvesas, Pique, Jordi Alba, Adriano (62' Marcas Bartra), Cescas Fabregasas (62' Lionelis Messi), Xavi Hernandezas, Andres Iniesta, Sergio Busquetsas, Davidas Villa (84' Alexandre'as Songas), Pedro Rodriguezas.

PSG: Salvatore Sirigu, Christophe'as Jallet, Thiago Silva, Alexas, Maxwellas, Lucas, Marco Verratti (83' Davidas Beckhamas), Thiago Motta, Javieras Pastore, Zlatanas Ibrahimovičius, Ezequielis Lavezzi  (81' Kevinas Gameiro).

Rungtynės

Nuo pat dvikovos pradžios aikštėje nepasirodė Lionelis Messi, bet iniciatyva priklausė katalonams, kurie rezgė atakas viena po kitos. Davidas Villa, Cescas Fabregasas, Andresas Iniesta ir Xavi nuolat grasino svečių iš Paryžiaus vartams. Svečiai taip pat atsakydavo rimtais išpuoliais.

15-ą min. PSG klubo puolėjas Ezequielis Lavezzi smūgiavo pro šalį.

17-ą min. Danielis Alvesas ir D. Villa vėl neišnaudojo savo progų. „Barcelona“ futbolininkai labai stengėsi pirmi pasižymėti, bet nervinosi ir nebūdingai sau labai dažnai klydo perduodami kamuolį.

„Barcelona“ komandos treneris Tito Vilanova ir jo asistentas Jordi Roura kvietėsi savo auklėtinius prie užribio linijos, ragindami žaisti aktyviau ir sumaniau.

41-ą min. C. Fabregasas smūgiavo pro šalį. 43-ią min. jau Zlatanas Ibrahimovičius turėjo progą pasižymėti. Katalonai dar spėjo pakelti kampinį, bet po 45 min. kovos lygu - 0:0. Statistika rodė, kad šeimininkų vartininkas Victoras Valdesas turėjo daugiau darbo, negu jo kolega Salvatore Sirigu.

Antro kėlinio pradžią sėkmingiau pradėjo paryžiečiai. 50-ą min. po Z. Ibrahimovičiaus perdavimo gražų ir svarbų įvartį pelnė Javieras Pastore - 0:1. Po įvarčio PSG ekipa net užspaudė varžovus ir kėlė keletą kampinių.

62-ą min. „Barcelona“ metė į aikštę savo pagrindinį kozirį - L. Messi.

Argentinietis ir sukūrė išlyginamąjį įvartį. 71-ą min. L. Messi pradėjo derinį, jį pratęsė D. Villa, o tiksliu smūgiu baigė Pedro Rodriguezas - 1:1.

Šis įvartis suteikė galimybę „Barca“ ekipai iškopti į pusfinalį pagal daugiau pelnytų įvarčių svečiuose taisyklę.

83-ią min. į aikštę nuo atsarginių suolelio gelbėti Paryžiaus klubo įėjo Davidas Beckhamas. Tačiau sukurti stebuklo jis jau nespėjo.

Prie pagrindinio rungtynių laiko buvo pridėtos keturios minutės, tačiau per jas lemiamo šturmo PSG klubas sukurti taip ir nesugebėjo.

„Barcelona“ futbolininkai atsilaikė, baigė mačą lygiosiomis 1:1 ir šeštą kartą iš eilės pateko į UEFA Čempionų lygos turnyro pusfinalį.

„Bayern“ klubas įtikinamai įrodė pranašumą prieš Turino ekipą

Kitose UEFA Čempionų lygos ketvirtfinalio pirmose rungtynėse skaudų pralaimėjimą 0:2 svečiuose patyrusi Turino „Juventus“ ekipa, atsakomame mače namuose trečiadienį nesugebėjo atsirevanšuoti Miuncheno „Bayern“ klubui. Italams nepavyko įrodyti, kad šį sezoną jiems namų sienos padeda įveikti ne vieną pajėgų varžovą.

Svečiai iš Miuncheno iškovojo antrą pergalę tokiu pačiu rezultatu 2:0 (0:0) ir ryžtingai žengė į pusfinalį. Įvarčius bavarams pelnė Mario Mandžukičius 64-ą ir Claudio Pizarro 91-ą minutėmis.

Turino komanda savo stadione nutraukė penkerių nepralaimėtų rungtynių iš eilės seriją.

Rezultatas

„Juventus“ 0 - 2 „Bayern“** (pirmas mačas - 0:2, bendras - 0:4).

64' Mario Mandžukič [0 - 1]
90+1' Claudio Pizarro [0 - 2]

** - pateko į pusfinalį

„Juventus“: Gianluigi Buffonas, Andrea Barzagli, Leonardo Bonucci, Giorgio Chiellini, Simone Padoinas (69' Mauricio Isla), Paulas Pogba, Andrea Pirlo, Claudio Marchisio (79' Emanuele Giaccherini), Kwadwo Asamoah, Fabio Quagliarello (66' Alessandro Matri), Mirko Vučiničius.

„Bayern“: Manuelis Neueris, Philippas Lahmas, Danielis van Buytenas (35' Jerome'as Boatengas), Dante, Davidas Alaba, Javieras Martinezas, Bastianas Schweinsteigeris, Arjenas Robbenas, Thomasas Mulleris, Franckas Ribery (80' Luizas Gustavo), Mario Mandžukičius (83' Claudio Pizarro).

„Juventus“ ekipa privalėjo verstis be Stephano Lichtsteinerio ir Arturo Vidalio, kurie pirmoje akistatoje užsidirbo antras geltonas korteles, o Sebastianas Giovinco gydosi traumą.

Praėjusį savaitgalį Vokietijos „Bundeslygos“ čempionų titulą jau užsitikrinusi „Bayern“ ekipa, kurioje nežaidė traumą patyręs Toni Kroosas, dabar galėjo didesnį dėmesį skirti Čempionų lygos turnyrui.

Rungtynės

Susitikimą aktyviau pradėjo „Juventus“ ekipa ir 2-ą min. Mirko Vučiničius pavojingai smūgiavo į vartus. 9-ą min. Mario Mandžukičius turėjo gerą progą, bet italai išsigelbėjo kampiniu.

Prabėgus 20 min., žaidimas Turino stadione išsilygino. 23-ią min. „Bayern“ futbolininkai prasižengė prieš Claudio Marchisio prie pat savo baudos aikštelės ribos, o po Andrea Pirlo stipraus smūgio bavarus išgelbėjo tik vartininko Manuelio Neuerio meistriškumas.

27-ą min. aikštės šeimininkai turėjo realią galimybę įmušti įvartį, bet į Paulio Pogba skersavimą iš dešinės prie pat varžovų vartų linijos - niekas „neatsiliepė“.

33-ią min. M. Mandžukičius pagąsdino priešininkų vartininką Gianluigį Buffoną. 37-ą min. svečiai iš Miuncheno pradėjo ilgą derinį, ilgai kontroliavo kamuolį, bet lemiamam smūgiui situacijos taip ir nesusikūrė. 39-ą min. Davidas Alaba „šovė“ į „Juventus“ ekipos vartus, bet budrus buvo G. Buffonas.

Pirmo kėlinio pabaigoje įsiminė Arjeno Robbeno smūgis labai aukštai į tribūnas. Po 45 min. žaidimo lygu - 0:0.

Antro kėlinio pačioje pradžioje teisėjas skyrė abejotiną baudos smūgį į „Bayern“ komandos vartus, bet A. Pirlo jį atliko nesėkmingai. 48-ą min. Fabio Quagliarello labai pavojingai iš toli pažeme smūgiavo į Miuncheno ekipos vartus, bet kamuolys praskriejo visai šalia virpsto.

57-ą min. kitoje aikštės pusėje nedengiamas prie baudos aikštelės ribos atsidūręs A. Robbenas smūgiavo savo stipriąja kaire koja ir kamuolys atsimušė į virpstą.

64-ą min. „Bayern“ klubas išsiveržė į priekį - 0:1. Bavarai gavo galimybę atlikti baudos smūgį iš dešinio puolimo sparno. Kamuolį baudos aikštelėje gavusio Javiero Martinezo smūgį koja G. Buffonas atrėmė, o štai M. Mandžukičius antru bandymu galva kamuolį nukreipė į tinklą. Po šios įvarčio Miuncheno ekipa dar žingsniu priartėjo prie pusfinalio.

Svečiai iš Vokietijos toliau ramiai ir užtikrintai kontroliavo žaidimo eigą. 87-ą min. pavojingą A. Robbeno smūgį vėl atrėmė G. Buffonas. Tuo metu 90+1 min. galutinį tašką šiose rungtynėse padėjo tik po keitimo aikštėje pasirodęs rezultatyvusis Claudio Pizarro, kuris įsiveržęs į baudos aikštelę pelnė antrą įvartį - 0:2.

Antra įtikinama „Bayern“ klubo pergalė 2:0 ir bavarai žygiuoja į pusfinalį, kurio burtai jau penktadienį (balandžio 12-ą dieną).

2012-2013 metų sezono UEFA Čempionų lygos nugalėtojas paaiškės gegužės 25-ą dieną Vemblio stadione Londone (Anglija).