Trejus pastaruosius metus bent iki Čempionų lygos pusfinalių žygiuodavę Ispanijos pirmenybių lyderiai turėjo kaip reikiant pasistumdyti su „Leipzig“, kurį pirmose aštuntfinalio rungtynėse išvykoje buvo nugalėję minimaliu skirtumu 1:0.

Vokiečiai buvo pavojingesni pirmame kėlinyje – Benjaminui Šeško akistatoje vienas prieš vieną nepavyko įveikti vartininko Andrejaus Lunino, ukrainietis atmušė ir Xavi Simonso bandymą, o Loisas Openda dusyk smūgiavo šalia vartų.

Po pertraukos pagyvėjo ir „Real“, kuriam oponentų spaudimas atvėrė erdvių kontratakoms. Pirmasis pamėgino Rodrygo, o 65-ą min. Jude‘o Bellinghamo perdavimą įvarčių pavertė Viniciusas.

Bet jau po kelių minučių atgijo „Leipzig“ viltys, kurias pakurstė tikslus Willi Orbano smūgis galva.

Marco Rose auklėtiniai dar labiau padidino apsukas ir vertė šeimininkus rinktis geltonas korteles. Jau per kompensuotą laiką Dani Olmo paglostė vartų skersinį, vis dėlto mačas baigėsi „Real“ tenkinančiomis lygiosiomis 1:1.


Tuo metu titulą ginantis „Manchester City“ jau pirmose rungtynėse Danijoje, kurias prieš „Kobenhavn“ laimėjo 3:1, buvo nuveikęs didžiąją darbo dalį, todėl Josepas Guardiola nuo pirmų minučių leido pasireikšti būriui atsarginių.

Nepaisant to, Anglijos čempionai nesužaidus nė 10 min. pirmavo 2:0 – po kampinio pasižymėjo gynėjas Manuelis Akanji, o puolėjui Julianui Alvarezui padėjo grubi svečių vartininko Kamilio Grabaros klaida.

Sėkmės užliūliuotus šeimininkus danams pavyko užklupti kontrataka, kurios smaigalyje atsidūręs Mohamedas Elyounoussi švelnino santykį. Bet dar nesibaigus pirmam kėliniui savo įvarčių seriją pratęsė šeštą kartą šiame Čempionų lygos sezone kamuolį į tinklą siuntęs Erlingas Haalandas.

Antrame kėlinyje žaidimas nurimo, ir „Manchester City“ antrą sykį įveikė Kopenhagos ekipą identišku rezultatu.


Primename, kad antradienį pirmieji į ketvirtfinalį žengė „Paris Saint-Germain“ (Prancūzija) ir Miuncheno „Bayern“ (Vokietija) klubai.

Rezultatai

Madrido „Real“ 1 – 1 „Leipzig“ (I rungt. 1 – 0)
65' [1 – 0] Viniciusas
68' [1 – 1] Willi Orbanas

„Manchester City“ 3 – 1 „Kobenhavn“ (I rungt. 3 – 1)
5' [1 – 0] Manuelis Akanji
9' [2 – 0] Julianas Alvarezas
29' [2 – 1] Mohamedas Elyounoussi
45+3' [3 - 1] Erlingas Haalandas


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją