Lietuvos futbolo federacijos (LFF) supertaurė, LFF taurė ir metus vainikavęs A lygos čempionų trofėjus – visi šie 2013 metais „Žalgirio“ iškovoti apdovanojimai buvo išrikiuoti rotušėje, kur pagerbta stipriausia šalyje futbolo ekipa.

Be to, prisimintas ir trenerio Mareko Zubo auklėtinių žygis Europos lygos kvalifikacinėse varžybose, kuriose vilniečiai nukeliavo iki ketvirto etapo.

„Mano žmona tikrai nesupyks, jei pasakysiu, kad aš jus, žalgiriečiai, myliu“, – šmaikštavo Vilniaus meras ir klubo garbės prezidentas Artūras Zuokas, įteikęs visai komandai padėkos raštus.

Tuo metu kadenciją baigęs prezidentas Valdas Adamkus linkėjo futbolui Lietuvoje pasivyti krepšinį, o Vilniui – pagaliau pastatyti vizijose ir galimybių studijose dešimtmečiais renčiamą stadioną.

Savo ruožtu, LFF prezidentas Julius Kvedaras pagerbė M. Zubą ir tarp pretendentų treniruoti Lietuvos rinktinę anksčiau minėtam lenkui įteikė atminimo dovaną.

Ant scenos užkopę žalgiriečiai sulaukė ir ypač nuoširdžių jaunosios kartos sveikinimų. Vilniaus „Vilties“ specialiosios mokyklos auklėtiniai padovanojo komandos kapitonui Algiui Jankauskui pačių tapytą paveikslą, o lopšelio-darželio „Rūta“ pypliai, padedami auklėtojos, užkabino žaidėjams ant kaklų savo darbo medalius ir sudeklamavo eilėraštį, regis, labiausiai pralinksminusį ekipos legionierius.

„Buvo akimirkų, kai vyrai ir jų „mama“ verkė, tiesiog širdis plyšo. Bet mes labai stengėmės ir pagaliau turime rezultatą“, – metus apibendrino „Žalgirio“ vykdančioji direktorė Vilma Venslovaitienė.

Juodo darbo rezultatu ji laiko ne tik klubo pelnytus trofėjus, bet ir vakarus ar popietes, kuomet LFF stadiono tribūnos prisipildydavo susidomėjimą lietuvišku futbolu atgavusių žmonių.

„Tiesiog nesuvokiama, kad visus bilietus į paskutines rungtynes Europos lygos atrankoje išpardavėme per tris dienas“, – prisiminė Lietuvos čempionų vadovė.

Per 60 rungtynių, įskaitant ir kontrolinius susitikimus, šiemet sužaidęs „Žalgiris“ sezoną jau baigė, bet išsiskirstyti neskubės. Tiek vietiniai futbolininkai, tiek legionieriai dar bent savaitę turėtų sportuoti treniruotėse siekiant, kad organizmas palengva prisitaikytų prie mažėjančių krūvių.

Be to, ketvirtadienį žalgiriečiai bus svarbiausi svečiai Kėdainiuose vyksiančiame iškilmingame A lygos sezono uždaryme. O šeštadienį „Žalgiris“ atsisveikins su savo sirgaliai LFF stadione, kuriame sužais draugišką mačą su kadaise principiniu varžovu buvusiu FBK „Kaunu“.

Primename, kad 2010-aisiais bronzos, o 2011 ir 2012 metais sidabro medalius laimėjęs „Žalgiris“ šiemet surinko 73 taškus ir, nepaisant nesėkmingos sezono pabaigos, dviem aplenkė Klaipėdos „Atlantą“. Trečią vietą užėmė čempiono titulą gynęs Panevėžio „Ekranas“ (64 tšk.).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (43)