Šiame susitikime organizacijos kongresas priėmė sprendimą, jog Europos futbolo federacijos prezidento rinkimų taisyklės turėtų būti suderintos su FIFA taisyklėmis. Šis sprendimas nulėmė tai, jog A. Čeferinas būtų galėjęs siekti ketvirtos kadencijos ir vadovauti Europos futbolui net 15 metų paeiliui.

UEFA prezidentu tas pats žmogus gali būti išrinktas tik tris kartus, tačiau pagal naujuosius įstatus, slovėno pirma kadencija 2016-2019 metais nebūtų oficialiai užskaityta.


56-erių teisininkas pripažino, kad jis pavargo nuo šio darbo. Daug jėgų iš jo išsėmė koronaviruso pandemija, du karai ir jo paties „nesąmonėmis“ pavadinti Europos superlygos projektai.

„Kiekvienai organizacijai po kažkurio laiko prireikia šviežio kraujo, naujų idėjų. Pagrindinė priežastis, kodėl darbus baigsiu 2027 metais yra ta, jog jau daugiau nei 7 metus praleidau toli nuo šeimos. Tiesa, dar 3 metai liko“, – „Reuters“ citavo A. Čeferiną.

Slovėnas pripažįsta, jog jis jau prieš visą pusmetį nusprendė, kad 2027 m. bus jo paskutinieji už UEFA vairo, tačiau apie tai pranešė tik savo artimiesiems. Kongresas prieš balsavimą apie tai nežinojo.

„Savo minčių niekam neatskleidžiau dėl dviejų priežasčių. Pirmiausia, norėjau pamatyti kai kurių žmonių tikrus veidus. Ir pamačiau – vieni maloniai nustebino, kiti ne. Antra, savaime aišku, nenorėjau padaryti jokios įtakos kongresui. Norėjau, kad jie šį sprendimą priimtų nežinodami to, ką šiandien atskleidžiau, nes tik taip sprendimas galėjo būti priimtas nuoširdžiai, – pasakojo ilgametis UEFA prezidentas.

UEFA įstatai iš dalies pakeisti, kad UEFA vykdomajame komitete būtų ne mažiau kaip dvi moterys. Taip pat patvirtinti nauji UEFA vykdomojo komiteto nariai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją