„Žinome, kad išvykoje žaisti bus sunkiau. Ne idealus scenarijus, bet ką padarysi, stengsimės laimėti Šiaurės Makedonijoje“, – UEFA Čempionų lygos atrankos varžybų pradžią įvertino vilniečių kapitonas Edvinas Gertmonas.

Antradienį jo ekipa stengėsi dominuoti LFF stadione, tačiau stokojo svarbiausio – rezultatyvių smūgių.

„Pavyko apsiginti, nepavyko įmušti. Puolime šiek tiek strigome, nors progų turėjome“, – apibendrino E. Gertmonas.

Tik prieš aštuonerius metus įkurtas „Struga“ klubas debiutuoja UEFA turnyruose, vis dėlto pirmas blynas makedonams nesusvilo.

Nors svečiams dažniau tekdavo gintis, kelių sėkmingų vartininko Vedrano Kjosevskio epizodų pakako, kad geriausios „Žalgirio“ progos būtų neutralizuotos. Patys vilniečiai iki galo nesuklijuodavo savo kombinacijų puolime arba sužaisdavo netiksliai paskutinėje atakos fazėje.

„Pradžioje sykį varžovus išgelbėjo tik vartininkas, bet po to ir „Struga“ turėjo savo momentą, tada jau E. Gertmonas traukė mus iš bėdos.

Bandėme atakuoti ir spausti varžovus. Bet priešininkai galbūt ir teisingai pasirinko taktiką gintis asmeniškai su žaidėjais, nepaliko mums galimybių judėti per vidurio zoną“, – pastebėjo „Žalgirio“ treneris Vladimiras Čeburinas.

Anot specialisto iš Kazachstano, analizuoti varžovų žaidimą teko remiantis praėjusio sezono vaizdo įrašais ir pažįstamų „žvalgų“ iš komandų, su kuriomis „Struga“ šią vasarą žaidė draugiškas rungtynes, atsiliepimais.

„Šiaip jie pradėjo panašiai kaip ir žaisdavo praėjusiame sezone – trimis vidurio gynėjais. Bet paskui perėjo prie asmeninės gynybos vienas prieš vieną.

Nebuvome pasiruošę tokiam įvykių posūkiui, jis visai neatitiko mūsų planų. Nenorėjome žaisti ilgais perdavimais – futbolą, kokį iš tiesų norėjome žaisti, pademonstravome po pertraukos.

Antras kėlinys mums prasidėjo žymiai geriau: spaudėme oponentus, radome būdų, kaip patekti į jų baudos aikštelę. Tai buvo svarbus mūsų plano akcentas – norėjome kuo dažniau ten lankytis, kurti pavojingas progas. Keitimais stengėmės sustiprinti spaudimą ir sutrikdyti priešininkus, kad jie nenuspėtų mūsų veiksmų“, – komentavo V. Čeburinas.

Spaudos konferencijoje jis sulaukė klausimo, ar „Žalgirio“ sirgaliai gali sau leisti iš anksto rūpintis bilietais į rungtynes su Stambulo „Galatasaray“ – sėkmės atveju, antrame atrankos etape tektų galynėtis su Turkijos grandu.

„Gal neskraidykime padebesiais – aš realistas. Bet stengsimės padaryti viską, kad galėtumėte tų bilietų įsigyti“, – santūrus buvo V. Čeburinas.

Atsakomasis mačas Šiaurės Makedonijoje vyks po savaitės.

Nesėkmės atveju, Lietuvos čempionams tektų keltis į trečios pagal pajėgumą Konferencijų lygos atrankos varžybas. Antrajame jų etape lauktų akistatos su Juodkalnijos čempione Podgoricos „Budučnost“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją