Vilniečių vyr. treneris Vladimiras Čeburinas pasidalino mintimis prieš pirmadienio vakaro treniruotę. Pasak stratego abi komandos gali ruoštis, planuotis rytojaus rungtynėms, bet aikštėje kas nutiks – niekas nežino.

„Pirmos rungtynės, įdomus varžovas, rungtyniausime namuose. „Galatasaray“ yra labai solidus klubas, turi puikias tradicijas, laimėtojų tradicijas. Kad ir koks klubas, mes šioms rungtynėms ruošiamės, kovosime ir lauksime didžiulio palaikymo iš savo sirgalių, kurie, mūsų nuomone, yra geriausi pasaulyje.

Abi komandos turi savo planus, ruošia taktiką, tačiau svarbiausia, kaip pavyks viską įgyvendinti aikštėje, ką pamatysime rytoj“, – kalbėjo praėjusių metų Lietuvos čempionas.

Prie trenerio spaudos konferencijoje prisijungė ir Vilniaus „Žalgirio“ veteranas, komandos kapitonas Saulius Mikoliūnas.

„Labai intensyvus pasiruošimas šitoms rungtynėms, galiu pasakyti, kad jaučiasi didžiulis susidomėjimas šiuo maču. Jaučiasi ažiotažas, kadangi laukia aukšto lygio oponentas. Bus sunkus iššūkis, kurį mes labai norime įveikti“, – ramiu tonu kalbėjo gynėjas.

Stambulo „Galatasaray" yra daug pasiekusi komanda. Tai vienintelis Turkijos klubas, kuris yra triumfavęs Europos lygio turnyre, kai 2000-aisiais metais UEFA taurės finale nukovė Londono „Arsenal“. Tais pačiais metais turkai laimėjo ir Supertaurę, nugalėdami karališkajį Madrido „Real“.

„Kuo daugiau atvažiuos tokio kalibro klubų, tuo geriau. Tai populiarina mūsų vardą ir manau, kad yra į naudą visiems“ – tarė komandos kapitonas.

„Esu žaidęs prieš daug galingų komandų ir didžiuliuose stadionuose. Praėjusių metų rezultatai liudija, kad galime žaisti prieš didelę prieštaringų sirgalių publiką. Aišku, A lygoje tokio dydžio stadionų niekada nepamatome, tačiau tikiu, kad mūsiškių tokie faktoriai neišmuš iš vėžių.

Kiekvieno futbolininko svajonė žaisti prieš didžiules minias, būtų garbė visada žaisti tokio dydžio stadionuose“, – teigė S. Mikoliūnas.

Atrankos pirmame etape vilniečių varžovas buvo Šiaurės Makedonijos čempionas „Struga“ klubas, kuris įsikūrė vos 2015-ais metais. V. Čeburinas prieš pirmą susitikimą su jais kalbėjo apie informacijos stygių, jog sunku rasti daug vaizdo medžiagos, nėra kaip pasigilinti į oponentų žaidimą.

Ar turite daugiau informacijos apie „Galatasaray“ klubą, nei pirmame etape prieš „Struga“?

– Varžovai iš Turkijos šįmet žaidė jau nemažai draugiškų rungtynių ir su stipriais varžovais. Matėme, kaip varžovai žaidžia, stebime visas naujienas, remiamės visais naujausiais turimais šaltiniais ir manau, kad informacijos tikrai pakaks.

Varžovas tikrai galingas. Kokie gali būti „Žalgirio“ pranašumai?

– Komandos stiprybė yra būti aikštėje prieš galingus varžovus. Tada ji kuria stebuklus. Tai matėme ir praėjusiais metais, kai mūsų vyrai žaidė prieš „Malmö FF“. Tokiose aplinkybėse atsiskleidžia mūsų komandos geriausios pusės. Šių vaikinų stiprybė yra būti kartu aikštėje.

Kaip manote, ar „Galatasaray“ skambiausias jūsų, kaip trenerio, sutiktas varžovas?

– Jei lygintume su kitomis komandomis iš Turkijos, tada taip, manau, kad tai stipriausia sutikta komanda.

Kas „Galatasaray“ sudėtyje, kokie žaidėjai jus labiausiai suintrigavo?

– Klubas turi labai daug garsių vardų. Tokio kalibro, apie kokius mes pasvajoti net nedrįstame. Labai kvalifikuoti, labai stiprūs žaidėjai, tačiau aikštėje rungtyniauja komanda.

Stambule žaisite stadione, kur telpa 45 000 žmonių, kaip jaučiatės dėl šito fakto?

– Žinome, kokia atmosfera tvyro Turkijos komandų rungtynėse. Apie tai su žaidėjais kalbame, esu asmeniškai ten buvęs ir matęs, kad futbolas ten tarsi antra religija. Visi sirgaliai, ypač tie, kur siaučia aktyviose zonose, jų dvasia tikrai įspūdinga.

Tačiau sakau žaidėjams, kad tiesiog įsivaizduotų, jog jie taip aršiai palaiko būtent jus. Turkija myli futbolą ir jie sirgs už gražų futbolą.

Ar tai gali būti vienas iš momentų, kuris įeis į Lietuvos futbolo istoriją?

– Bet kurios rungtynės mums yra ypatingai svarbios. Bet kuris mačas gali tapti labai įsimintinu, kertiniu momentu. Tokio lygio oponentas tiesiog suteikia daugiau motyvacijos ir noro mums.

Turkijos grandų pergalės atveju šiame etape, „Žalgiriui“ tektų kovas tęsti atrankoje dėl patekimo į Europos lygą.

Atsakomosios rungtynės vyks Stambulo klubo tvirtovėje, „Rams Park“ stadione, rugpjūčio 2-ą dieną, 21.30 val. Lietuvos laiku.