„Real“ pirmavo po 14 min. gražaus Cristiano Ronaldo įvarčio galva, bet 35 min. rezultatą išlygino Diego Costa. Nors antrame kėlinyje dominavo Jose Mourinho auklėtiniai, jiems vis trūko sėkmės: kamuolys po C. Ronaldo ir M. Ozilo smūgių bent tris kartus pataikė į virpstą, varžovus gelbėjo ir vartininkas Thibaut Courtoisas, tad komandoms teko žaisti pratęsimą. Jo metu, 98 min., galva pasižymėjo Miranda ir tai, kaip paaiškėjo vėliau, ir buvo lemiamas epizodas.

Iš viso susitikimo arbitras Closas Gomezas parodė net 14-a geltonų kortelių ir 3 raudonas - J. Mourinho, C. Ronaldo ir Gabi.

Antro kėlinio pabaigoje, 76 min., už ginčus su teisėju nuo atsarginių suolo buvo pašalintas „Real“ vyriausiasis treneris Jose Mourinho, kuriam tai - veikiausiai paskutinis mačas prie Madrido ekipos vairo. 114 min. už tai, kad koja kliudė Gabi nosį, raudoną kortelę prieš save išvydo ir Cristiano Ronaldo, o 120 min. antrą geltoną kortelę užsidirbo tas pats Gabi.

Įdomu, kad „Atletico“ ekipa „Real“ klubą nugalėjo pirmą kartą per 14 metų - paskutinį kartą jai tai buvo pavykę padaryti dar 1999-aisiais.

„Atletico“ klubo pergalė reiškia, jog rugpjūčio mėnesį futbolo gerbėjai galės stebėti dviejų mačų seriją dėl Ispanijos Supertaurės, kurioje nauji Karaliaus taurės savininkai išmėgins jėgas su „La Liga“ čempione FC „Barcelona“.

Rungtynės:

Madrido „Real“ 1 - 2 Madrido „Atletico“ (po pratęsimo)
14' [1 - 0] Cristiano Ronaldo
35' [1 - 1] Diego Costa
98' [1 - 2] Miranda

Primename, kad praėjusiais metais Ispanijos Karaliaus taurę iškovojo FC „Barcelona“, kuri finale 3:0 sutriuškino Bilbao „Athletic“ ekipą ir trofėjų iškėlė jau 26-ą kartą istorijoje.

„Copa del Rey“ yra seniausias Ispanijos futbolo turnyras, vykstantis nuo 1903 metų. Daugiausiai kartų jame triumfavę katalonai, antroje vietoje - Bilbao „Athletic“ (23 kartus), trečias - Madrido „Real“ (18), ketvirtas - Madrido „Atletico“ (10), penkta - CF „Valencia“ (7).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (137)