Gausiai susirinkę žurnalistai, nors ir iš anksto nuspėjo žaidėjo pasirinkimą, taip ir negavo progos užduoti klausimų. C. Puyolis tiesiog išbėrė iš anksto paruoštus sakinus, atsistojo ir išėjo iš salės.

„Po šio sezono aš paliksiu „Barcą“. Klubas jau žino mano sprendimą. Abipusiu susitarimus mes nutrauksime kontraktą, kuris turėtų galioti dar dvejus metus, – susijaudinimo neslėpė katalonas. – Teko patirti dvi labai sunkias operacijas. Po jų tapo sunku pasiekti tokią sportinę formą, kad galėčiau čia likti“.

Pasak C. Puyolio, jis komandoje rungtyniaus dar tris mėnesius, iki sezono pabaigos.

„Nepalieku komandos dabar. Iki sezono pabaigos dar lieka trys mėnesiai ir aš padarysiu viską, kas tik yra įmanoma, kad klubas pasiektų savo tikslus. Dar nežinau, ką veiksiu po birželio 30 dienos. Man reikės poilsio. Pastaruosius ketverius metus žaidžiau nepaisydamas traumų. Kas bus po to, pamatysime vėliau“, – apie savo ateitį nedaugžodžiavo gynėjas.

Anot „Barcos“ kapitono, jis norėtų po sezono surengti dar vieną spaudos konferenciją, kurioje jis mielai atsakys į visus klausimus.

„Tądien aš būsiu pasiruošęs atsakyti į prezidentų, direktorių, trenerių, komandos draugų, klubo darbuotojų, žurnalistų, bičiulių ir giminaičių klausimus, o dabar ačiū ir iki pasimatymo“, – tepasakė C. Puyolis ir išėjo iš salės.

Katalonijos klubo gretose C. Puyolis oficialiai debiutavo 1999 metų spalio 2 dienos mače su Valjadolido „Real“, o per visą savo karjerą „Barcoje“ sužaidė 593 oficialias rungtynes.

Gynėjo kolekcijoje – 21 trofėjus, iškovotas ginant „Barcelona“ garbę. Futbolininkas šešis kartus tapo „La Liga“ čempionu, tiek pat kartų triumfavo šalies supertaurės mače, laimėjo tris Čempionų lygos taures, po du kartus džiaugėsi Karaliaus taure, UEFA supertaure bei FIFA pasaulio klubų čempionato taure.

2008 metais gynėjas su Ispanijos nacionalines rinktine tapo Europos čempionų, o 2010-aisiais triumfavo planetos pirmenybėse.

Deja, per savo karjerą C. Puyolis patyrė ir 36 traumas, 8 iš jų – dešiniojo arba kairiojo kelio.