Britų spauda skelbia, jog dėl finansinių sunkumų net į trečią divizioną iškritęs „Rangers“ klubas norėtų įsigyti 29-erių metų lietuvį, nuo 2006 metų žaidžiantį Edinburgo „Hearts“ klube, tačiau Cs. Laszlo reikalauja, kad M.Žaliūkas net nesiveltų į derybas.

„Tai, kad „Rangers“ domisi Mariumi, visai nestebina. Jis aukštos klasės žaidėjas, agresyvus centro gynėjas, kurį savo komandoje norėtų turėti kiekvienas treneris.

Labai gerbiu „Rangers“ klubą, ir ypač trenerį (Ally McCoistą, – red. past.), kuris vedė komandą labai sunkiu klubui periodu, tačiau šis perėjimas pačiam Mariui nebūtų naudingas.

Normaliomis aplinkybėmis – taip, būtų puiku prisijungti prie šio, pakankamai didelio ir gilias tradicijas turinčio klubo, bet aplinkybės dabar nėra normalios.

Mariui jau 29-eri ir rungtyniavimas tokiame lygyje jam neišeitų į naudą“, – kalbėjo Cs. Laszlo.

„Rangers“ šį sezoną laimėjo Škotijos trečio diviziono pirmenybes, ir kitą sezoną žais antrajame, bet tai vis tiek ne „Premier“ lyga.

Vengras pavyzdžiu pateikia tris buvusius savo auklėtinius „Hearts“ klube – Davidą Templetoną, Ianą Blacką ir Lee Wallace'ą, kurie visi perėjo į „Rangers“, ir buvo priversti rungtyniauti žemesniame divizione.

„Davidas ir Lee pasiaukojo dėl Škotijos futbolo, ir tai buvo jų sprendimas. Tai jauni, talentingi žaidėjai, turintys potencialo žaisti netgi Anglijos „Premier“ lygoje. Tuo tarpu Ianui – 28-eri, Mariui – 29 metai. Jų situacija kitokia“, – teigė Cs. Laszlo.

„Pamenu, Craigas Leveinas (Škotijos rinktinės treneris, – red. past.) sulaukė išprususių futbolo žmonių kritikos, kai į rinktinę pabandė pakviesti ketvirtoje Škotijos lygoje žaidžiantį futbolininką. Aš turėsiu tokių pat problemų, jei Marius pasirašys su „Rangers“.

Netgi nepaisant to, kad jis yra mano komandos (Lietuvos rinktinės, – red. past.) kapitonas ir labai svarbus žaidėjas, būtų labai sunku pasiteisinti prieš futbolo visuomenę, kodėl jį kviečiu į rinktinę“, – sakė Lietuvos rinktinės strategas.