„Šiuolaikiniame futbole sužaisti 1000 rungtynių nėra paprasta. Nedaugeliui pavyksta tai pasiekti. Ir nesvarbu ar žaidi viename klube, ar ne. Bet kokiu atveju tai yra istorijos faktas“, - savo rekordą komentavo 40-metis R. Ceni.

R. Ceni profesionalo karjerą pradėjo nuo 17-os metų, o „Sao Paolo“ klube žaidžia nuo 1992 metų. Jis triskart Brazilijos čempionas, dusyk iškovojo „Libertadores“ taurę, kartą tapo pasaulio klubų čempionu.

Vartininkas nuo 1997 iki 2006 metų vilkėjo Brazilijos rinktinės marškinėlius, bet savo šalies komandoje vartų sargas svarbaus vaidmens neatliko. Iš viso joje brazilas sužaidė 16 oficialių rungtynių. Verta paminėti, kad 2002-ais jis su nacionaline ekipa tapo pasaulio čempionu.

Šis vartininkas taip pat yra garsus savo pelnytais įvarčiais. R. Ceni per savo karjerą iš 11 metrų baudinių, baudos ar laisvų smūgių yra įmušęs net 113 įvarčių.

Tiesa, savo rekordą Pelė pasiekė per 19 metų, kai R. Ceni prireikė 22-ejų. Bet, nepaisant to, rekordas jau pasiektas ir dabar vartų sargas gali taikytis į kitą legendos rekordą – per karjerą sužaistas 1366 oficialias rungtynes visuose turnyruose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)