Dvikova vyks Belo Horizontės „Mineirao“ stadione – tame pačiame, kuriame Vokietija 2014-ųjų pasaulio čempionato pusfinalyje nuplėšė Brazilijos futbolo garbę, sutrypusi „Selecao“ 7:1.

Nuo to laiko brazilai taip ir tvirtai neatsistojo ant kojų, mat nei 2016-ųjų žemyno, nei 2018-ųjų planetos pirmenybėse nenuvertė jokių kalnų.

Savo ruožtu, Argentinos rinktinė titulų sausrą kenčia ištisus 26-erius metus – neskaitant dviejų olimpinių aukso medalių, iškovotų 2004 ir 2008 metais.

Tad pusfinalis Belo Horizontėje bus žūtbūtinis, ir tai puikiai supranta visos šalies lūkesčius ant savo pečių jaučiantis Tite.

„Praėjusią naktį nemiegojau, neužmigsiu ir šią. Atsibudau trečią nakties ir pradėjau galvoti apie rungtynes. Turiu įprotį užsirašinėti savo mintis, tad išsitraukiau popieriaus ir ėmiausi darbo. Tokia yra trenerių realybė“, – patiriantis milžinišką spaudimą neslėpė 58-erių Brazilijos ekipos vairininkas.

Įdomu, jog 17 metų jaunesnis jo tiesioginis oponentas Lionelis Scaloni spaudos konferencijoje rungtynių išvakarėse atrodė kur kas labiau atsipalaidavęs ir juokavo dėl Argentinos žiniasklaidoje pasirodžiusios informacijos, kad pusfinalyje jis ketina ant suolo palikti pagrindinį puolėją Sergio Aguero.

„Aguero žais. Sakau tai, nes perskaičiau, kad turiu dėl jo abejonių. Anaiptol. Visą kitą starto sudėtį sužinosite prieš mačą. Daugiau niekas nėra garantuotas dėl vietos aikštėje, net Lionelis Messi“, – šypsojosi laikinasis ekipos treneris.

Bet šypsenų abiejų futbolo galiūnų stovyklose iki šiol buvo mažai: tiek Brazilija, tiek Argentina patyrė daug vargo, kol nusikapstė iki pusfinalio.

Šeimininkai grupės varžybose lengvai susitvarkė su Bolivija (3:0) ir Peru (5:0), bet tenkinosi nulinėmis lygiosiomis su Venesuela.

Ketvirtfinalyje brazilai vėl nepajėgė pralaužti Paragvajaus gynybos ir laimėjo tik per 11 m baudinių seriją (4:3).

L. Messi ir kompanijai kelias buvo dar sunkesnis. Po pralaimėjimo Kolumbijai (0:2) ir lygiųjų su Paragvajumi (1:1) argentiniečiams netgi grėsė ankstyva kelionė namo, bet jų reikalus pataisė pergalė 2:0 prieš svečių teisėmis „Copa America“ turnyre dalyvaujantį Katarą.

Ketvirtfinalyje „Albiceleste“ 2:0 pranoko Venesuelą.

Per visą istoriją Brazilijos ir Argentinos rinktinės sužaidė 110 tarpusavio mačų: brazilai laimėjo 45, argentiniečiai – 39, 26 baigėsi lygiosiomis (įvarčių santykis – 165:166).

Rungtynės Belo Horizontėje prasidės 3.30 val. Lietuvos laiku.

Kitame pusfinalyje po dienos susikaus Čilė ir Peru.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją