„Malmo“ – gerokai įspūdingesnis vardas futbolo pasaulyje nei „Hacken“, bet praėjusio sezono Švedijos pirmenybių išsišokėliai Lietuvos čempionus plakė kur kas skaudžiau nei pernai sensacingai įveikti jų tautiečiai.

Ir patys žalgiriečiai trečią UEFA Europos lygos atrankos etapą pradėjo žemiau savo galimybių, namuose pralaimėję 1:3.

„Rungtynes pradėjome taip, kaip ir planavome, turėjome progų. O paskui sekė kritinės klaidos, kurios lėmė vieną, antrą įvartį.

Kuomet pertvarkėme savo žaidimą ir išleidome daugiau atakuojančių futbolininkų, krito trečias įvartis. Gerai, kad pabaigoje patys pasižymėjome, tai leido pajusti, kad galime ir šiai komandai įmušti. Dabar laukia atsakomasis mačas – mūsų padėtis sunki, bet visgi šansų dar yra“, – komentavo V. Čeburinas.

Specialistas iš Kazachstano susilaikė spaudos konferencijoje nepeikęs konkrečių žaidėjų – jo žodžiais, visos klaidos turi domino efektą.

„Futbolas – kolektyvinis sportas. Nenoriu išskirti, kas suklydo ir kaip, mes pralaimėjome visi kartu. Daugelis klydo taktiškai: kai yra nesusikalbėjimo ar nesupratimo, kur judėti ir ką daryti, prasideda grandininė reakcija ir klaidos ritasi kaip gniūžtė“, – pažymėjo V. Čeburinas.

Statistika

Delfi paklaustas, ar „Hacken“ pasirodė pranašesnis už pernai nurungtą „Malmo“, ar vis dėlto pats „Žalgiris“ nuleido kartelę, vilniečių strategas leistis į apibendrinimus vengė.

Tiesiai jis neatsakė ir klausiamas, ar dabar komandą gali išgelbėti tik stebuklas.

„Hacken“ žaidžia visai kitokiu stiliumi nei „Malmo“, paralelių čia nelabai išeina daryti. Be to, jei pamenate, „Malmo“ Vilniuje taip pat turėjo savų momentų, tik mes neleidome jais pasinaudoti.

Ar atsakomosiose rungtynėse reikės stebuklo? Na, stebuklus visada reikia kurti – nesvarbu, ar pirmas, ar antras mačas. Taip, priešininkas dabar turi dviejų įvarčių atsargą, bet mes tikrai galvosime, kaip ją panaikinti. Juk ir šiandien turėjome pakankamai gerų galimybių – realizuok jas, ir vaizdas būtų visiškai kitoks“, – dėstė V. Čeburinas.

Paskutinę viltį „Žalgiriui“ palikusį įvartį 85-ą min. pelnė Nassimas Hnidas, smogęs lyg žaibas iš giedro dangaus – atakose beveik niekad nedalyvaujantis vidurio gynėjas iš Tuniso vienodai techniškai ir galingai paleido bombą kaire koja.

„Varžovų vartininkas to turbūt nesitikėjo – Nassimas mušė labai sėkmingai. Kita vertus, jis daro tai treniruotėse, jo smūgis iš toli – pakankamai geras. Galėtų ir standartines padėtis realizuoti, tik turime daug atakuojančių žaidėjų, kurie irgi tai sugeba“, – atsiliepė V. Čeburinas.

Ketvirtadienį jis suteikė pusvalandį žaidimo laiko praėjusią savaitę klubą papildžiusiam Arvydui Novikovui, kurį LFF stadiono tribūnos pasitiko ypač šiltai ir garsiai.

Tiesa, debiutuodamas ilgametis Lietuvos rinktinės puolėjas nieko išskirtinio nesukūrė.

„Arvydas stengėsi kaip ir visi, bet kol kas nėra geros fizinės formos. Matau, kad jis tinka prie mūsų futbolo filosofijos, manau, jo žaidimas dar pagerės“, – įvertino V. Čeburinas.

Atsakomosios rungtynės po savaitės vyks Geteborge.

Rezultatas

„Žalgiris“ 1 – 3 „Hacken“
38' [0 – 1] Srdanas Hrstičius
47' [0 – 2] Srdanas Hrstičius
70' [0 – 3] Mikkelis Rygaardas
85' [1 – 3] Nassimas Hnidas

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją