„Aš ateinu į organizaciją, kuri, mano nuomone, yra geriausia vieta kelti Lietuvos ir Kauno futbolo lygį. Tai organizacija, kuri turi puikią infrastruktūrą. Bent jau iš išorės atrodo, kad čia yra viskas, ko reikia norint eiti į priekį. Būtent tai ir patraukė.

Ateinu su mintimi, kad noriu perteikti savo patirtį, kurią pavyko sukaupti užsienyje. Visų pirma, reikia padaryti analizę, susipažinti su akademija ir suprasti, kur mes esame ir kaip dirbame. Tuomet jau ateis metas braižyti gaires, pagal kurias dirbsime toliau“, – sakė darbus pradedantis specialistas.

34-erių kaunietis karjeros pradžioje trenerio duonos ragavo „Fortūna“, „Hegelmann“ ir „Lygis“ klubuose, vėliau taip pat dirbo Ispanijos „Mislata“, „Silla“ ir Valensijos futbolo mokyklos sistemose.

L. Treigys kurį laiką taip pat dirbo Lietuvos jaunimo futbolo rinktinių analitiku ir skautu, o nuo 2019-ųjų net penkerius metus praleido žinomuose Anglijos futbolo klubuose.

Iš pradžių kaunietis darbavosi antro diviziono „Leeds United“, kur talkino tokiems treneriams kaip Marcelo Bielsa ar Carlosas Corberanas. Vėliau jis persikėlė į „Huddersfield Town“ komandą, su kuria buvo arti patekimo į Anglijos „Premier“ lygą.

„Manau, kad ši patirtis gali man daug padėti. Teko dirbti su žmonėmis, kurie per paskutinius 20 metų dirbo geriausiose Europos futbolo lygose, ir su tais žmonėmis, kurie jose dirbs per artimiausius 20 metų. Tai yra neįkainojama patirtis ir didžiulis žinių bagažas. Turiu daug minčių, bet viskas priklausys nuo bendro organizacijos noro žengti į priekį, investicijų ir požiūrio. Lietuvos futbolo potencialas yra didelis ir tai reikia atskleisti“, – svarstė naujasis akademijos techninis direktorius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją