Prancūzijos (67 mln. gyventojų) ir Belgijos (11,4 mln. gyventojų) nacionalinėms ekipoms atstovauja žaidėjai, kurių bendra rinkos vertė sudėjus būtų 1,83 milijardo eurų

Transfermarkt.de duomenimis neįtikėtinas prancūzų jaunasis talentas Kylianas Mbappe vertas 120 mln. eurų, o visa Prancūzijos rinktinė yra brangiausia pasaulio čempionate – 1,08 milijardo eurų.

Raudonieji velniai su bendra žaidėjų rinkos verte 754 mln. eurų rikiuojasi už Anglijos (874 mln.).

Belgijos rinktinėje svarbus vaidmuo tenka 27 metų Kevinui De Bruyne'ui. Su „Manchester City“ Anglijos čempionu tapusi žvaigždė savo vertę pakėlė iki 150 mln. eurų. Ar tai padės pirmą kartą po 32 metų pertraukos pusfinalį pasiekusiems belgams?

Belgų futbolo legenda Jean-Marie Pfaffas neabejoja auksine vadinamos kartos sėkme: „Žaisime finale prieš Angliją ir tapsime pasaulio čempionais“.

Jei taip nutiktų, Belgija taptų mažiausia šalimi, laimėjusia titulą po 68 metų pertraukos. 1950 metais trofėjų į viršų kėlė Urugvajus su 3,4 mln. gyventojų.

O Prancūzija? Šios šalies prezidentas Emmanuelis Macronas bus Sankt Peterburge, kad švęstų kartu su Les Bleus.

1998 metais pasaulio čempionate triumfavę prancūzai daug vilčių deda į K. Mbappe. „Jaučiuosi truputį kaip roko žvaigždė. Tačiau rungtynėse prieš Belgiją svarbiausia bus komanda ir bilietas į finalą“, – sakė jis.

Sankt Peterburgo stadione, kuris pagal išvaizdą dar vadinamas kosminiu laivu, Prancūzija ir Belgija dėl vietos finale susigrums šį vakarą, 21 val.

TIK FAKTAI

  • Belgija žais pusfinalyje po trijų dešimtmečių pertraukos. 1986 metais Meksikoje vykusių planetos pirmenybių pusfinalyje žaidę Raudonieji velniai galutinėje rikiuotėje liko ketvirti.
  • Pasaulio čempionatuose Prancūzija ir Belgija tarpusavyje žaidė dukart ir abu kartus laimėjo Prancūzija. Paskutinį kartą jų keliai susikryžiavo 1986 metais mače dėl trečios vietos. Nuo to laiko abi rinktinės sužaidė tik 8 kontrolines rungtynes.
  • Belgija yra rezultatyviausia turnyro rinktinė su 14 įvarčių. Prancūzija pagal šį rodiklį yra penkta su 9 įvarčiais.

Net 20 žaidėjų aikštėje bus priešingose stovyklose, nors klubuose yra komandos draugai:

„Chelsea“: Olivier Giroud ir Ngolo Kante prieš Edeną Hazardą ir Thibaut Courtois

„Monaco“: Thomas Lemaras ir Djibirilas Sidibe prieš Youri Tielemansą

„Barcelona“: Ousmane'as Dembele ir Samuelis Umtiti prieš Thomą Vermaeleną

„Manchester City“: Benjaminas Mendy prieš Vincentą Kompany ir Keviną de Bruyne'ą

„Manchester United“: Paulis Pogba prieš Marouane'ą Fellaini ir Romelu Lukaku

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (30)