Atsakomosiose rungtynėse trečiadienio vakarą špagas sukryžiavo vietos „Šachtar“ ir Bresto „Dinamo“ komandos.

Pastaroji pirmą dvikovą buvo laimėjusi 2:0, o kai Salihorske iki pertraukos Pavelas Savickis ir Michailas Gordeičukas įmušė dar du įvarčius, atrodė, kad namo gali traukti ir tie keli šimtai žiūrovų, kurie išdrįso ateiti į „Stroitel“ stadioną siaučiant koronaviruso pandemijai.

Pačioje mačo pradžioje savo pagrindinį gynybos ramstį Sergejų Politevičių dėl traumos praradusi „Šachtar“ atsitiesė sunkiai įtikėtinu būdu.

Šeimininkai nuo 58-os iki 74-os minutės sušaudė varžovų vartus keturis sykius: dukart pasižymėjo Vitalijus Lisakovičius, po kartą – serbas Igoris Ivanovičius ir Dmitrijus Podstrelovas.

Dėl svečiuose pelnytų įvarčių taisyklės Salihorsko futbolininkams trūko dar vieno taiklaus smūgio, ir jo pastarieji ieškojo iki pat užsitęsusios mačo pabaigos – prie antrojo kėlinio laiko pridėtos buvo net 7 min.

Vis dėlto Bresto atstovai daugiau įvarčių nebepraleido ir dramatiškai žengė į finalą.

Pernai iškovotą titulą prarasiančio „Šachtar“ gretose visą mačą žaidė buvęs „Trakų“ ir Vilniaus „Žalgirio“ saugas iš Baltarusijos Jurijus Kendyšas. 2015 metų Lietuvos čempionas įtampai pasiekus apogėjų vos nesukėlė muštynių su varžovu, laiku įsikišus arbitrams garui nuleisti pakako ir apsistumdymo.

Taurės turnyro finale „Dinamo“ susitiks su Barysavo BATE, kuris trečiadienį namuose prieš Mozyriaus „Slavia“ laimėjo 2:0 ir pasiekė revanšą po netikėto kluptelėjimo 0:1.

Finalas bus žaidžiamas gegužės 24 d.

Primename, kad Baltarusija yra vienintelė valstybė Europoje, kurioje nepaisant koronaviruso grėsmės tęsiasi futbolo sezonas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)