Belgija šiuo metu ruošiasi kitų metų Europos čempionato atrankos rungtynėms su Estija. Šeštadienį jie namie 1:1 sužaidė su Austrija.

Prieš šį mačą rinktinės treneris Domenico Tedesco kapitono raištį įteikė puolėjui Romelu Lukaku, nors šį anksčiau visada nešiojo vartininkas Thibaut Courtois.

„Visi kartu nusprendėme, kad mače su Austrija kapitono raištį vilkės R. Lukaku, o su Estija – Th. Courtois. Visiems viskas buvo gerai, bet po rungtynių su austrais Thibaut staiga užsimanė pasikalbėti su manimi. Jis pasakė, kad vyksta namo, nes liko nusivylęs ir įskaudintas. Nuo pat pradžių stengiausi jam parodyti dėmesį, kurio jis nusipelno. Myliu jį kaip vartininką, bet kaip žmogus esu šokiruotas“, – kalbėjo D. Tedesco.

Netrukus į tai sureagavo ir pats Th. Courtois.

„Nustebau išgirdęs trenerio spaudos konferenciją. Tai ne pirmas ir ne paskutinis kartas, kai kalbuosi su treneriu apie įvykius rūbinėje. Tačiau tai pirmas kartas, kai kažkas nusprendžia tą atskleisti viešai. Esu labai dėl to nusivylęs, bet noriu įvesti aiškumo – trenerio vertinimai nesutampa su realybe.

Norėjau tiesiog paaiškinti, kaip reikėtų išvengti situacijų, kurios anksčiau mums buvo pakenkusios. Būti ar nebūti rinktinės kapitonu nėra nei užgaida nei atsitiktinis sprendimas. Tai turėtų būti jo sprendimas ir būtent tą bandžiau jam perteikti.

Deja, savo tikslo nepasiekiau. Tikrai nieko nereikalavau ir tą pasakiau R. Lukaku. Norėjau įnešti aiškumo šiai situacijai. Vakare atlikau sveikatos patikrą dėl problemų su mano keliu. Rinktinės ir mano klubo medikai nuolat kontaktavo ir nusprendė, kad man geriausia būtų palikti stovyklą“, – „Instagram“ paskyroje rašė jis.

Viskas tuo nesibaigė – D. Tedesco sureagavo į šį įrašą ir pareiškė, kad stovyklą auklėtinis paliko ne dėl traumos.

„Norėčiau pasakyti, kad tą lėmė trauma, bet negaliu meluoti. Visada stengiausi apsaugoti savo žaidėjus, bet šioje situacijoje tai neįmanoma“, – teigė jis.

D. Tedesco rinktinės vairą perėmė iš Rafa Martinezo po praėjusių metų pasaulio čempionato.

Po dviejų sužaistų mačų „Euro 2024“ atrankoje Belgija su keturiais taškais F grupėje žengia antroje vietoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją