Belgija U-21 2 – 2 Olandija U21

9‘ [1 – 0] Kevin Mirallas

13‘ [1 – 1] Maceo Rigters

37‘ [1 – 2] Royston Drenthe

70‘ [2 – 2] Sebastian Pocognoli

Pirmasis įvartis buvo pelnytas jau 9-ąją susutikimo minutę, kai Kevinas Mirallas tiksliu smūgiu galva pasiuntė kamuolį į viršutinį vartų kampą.

Šeimininkai po keturių minučių išlygino rezultatą. Maceo Rigtersas nestabdydamas mušė į tolimąjį apatinį vartų kampą.

37-ąją minutę į Belgijos vartus buvo paskirtas baudos smūgis, kurį realizavo Roystonas Drenthe 1-2.

Belgijai, norint prasimušti į Europos čempionato pusfinalį, žūtbūt reikėjo iškovoti bent tašką. Jų svajonės tapo realybe 70-ąją minutę, kai gavęs kamuolį aikštės viduryje Sebastianas Pocognoli prasimetė jį iki baudos aikštelės ribų ir iš aštraus kampo „šovė“ taip stipriai, kad Olandijos vartininkas net nespėjo sureaguoti į smūgį.

Toks rezultatas tenkino belgus ir jie, kartu su olandais, kurie kiek anksčiau jau buvo garantavę sau vietą pusfinalyje, pateko tarp keturių stipriausių Europos komandų.

Izraelis U-21 0 – 4 Portugalija U-21

37‘ [0 – 1] Manuel Fernandes

45‘ [0 – 2] Ricardo Vaz Te

49‘ [0 – 3] Miguel Veloso

50‘ [0 – 4] Nani

Šiose rungtynėse buvo aišku viena, kad Izraelui nėra jokių vilčių prasimušti toliau, tuo tarpu Portugalija turėjo šansų patekti į pusfinalį tik pergalės atveju ir Belgijos nesėkme. Izraelio rinktinės triuškinimas prasidėjo 37-ąją minutę, kai Liverpulio „Everton“ klubui paskolintas saugas Manuelis Fernandesas susižaidė su Nani ir smūgiu iš maždaug 18 metrų pelnė reto grožio įvartį. Kamuolys pirma pataikė į skersinį, o po to atsimušęs į žemę įkrito į vartus.

Pirmojo kėlinio pabaigoje portugalai apdvigubino savo persvarą, kai griūdamas kamuolį galva į vartus nukreipė „Bolton“ klubo puolėjas Ricardo Vaz Te.

Antrajame kėlinyje portugalai per penkias minutes tiesiog pribaigė savo priešininkus. Baudos smūgį iš dešiniojo krašto atliko Miguelis Veloso, tačiau jo kamuolio niekas nelietė ir šis suklaidindamas visus įskriejo į tolimąjį apatinį vartų kampą.

50-tą minutę savo įvartį pelnė ir naujasis „Man Utd“ klubo žaidėjas Nani, kuris tolimu smūgiu pasiuntė kamuolį į viršutinį vartų kampą.

Po šios triuškinančios pergalės Portugalija vis dėl to nesugebėjo patekti į pusfinalį, tačiau čempionatą užbaigė smarkiai trinktelėdami durimis.

Galutinė turnyro lentelė:

1. Olandija 3 2 1 0 5-3 7

2. Belgija 3 1 2 0 3-2 5

3. Portugalija 3 1 1 1 5-2 4

4. Izraelis 3 0 0 3 0-6 0

Šaltinis
Futbolo portalo EuroFootball.lt informaciją skelbti, cituoti ar kitaip perduoti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be žodinio ar raštiško EuroFootball.lt administracijos sutikimo griežtai draudžiama.
www.EuroFootball.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją