Prieš pat „Copa Libertadores“ turnyro grupės rungtynes su Bogotos „Santa Fe“ ekipa iš Kolumbijos dėl COVID-19 protrūkio ir traumų „River Plate“ klubas liko be vartininkų.

Karantinuotis buvo priversti visi keturi argentiniečių vartų sargai ir dar keliolika futbolininkų.

Taigi dvikovoje Buenos Airėse šeimininkams galėjo atstovauti 11 žaidėjų, tarp kurių nebuvo nė vieno vartininko.

Kai CONMEBOL (Pietų Amerikos futbolo konfederacija) atmetė argentiniečių klubo prašymą registruoti penktą ir šeštą vartininkus, į vartus teko stoti vienam iš aikštės žaidėjų.

Vartininko pirštines užsimovė saugas E. Perezas, kuris dėl pakinklio traumos negalėjo visavertiškai judėti aikštėje.

Enzo Perezas

Niekas neabejojo, kad „Santa Fe“ iškovos įtikinamą pergalę „Copa Libertadores“ turnyre, kuris Pietų Amerikoje atitinka Senojo žemyno UEFA Čempionų lygą.

Vis dėlto sužaidus 6 minutes „River Plate“ jau pirmavo 2:0. Jau trečią minutę įvartį pelnė Fabrizio Angileri, o dar po trijų minučių argentiniečių pranašumą padvigubino Julianas Alvarezas.

E. Perezas neatrodė taip užtikrintai stabdydamas varžovų smūgius po perdavimų iš kraštų, tačiau įsijautė į vaidmenį ir netgi nustebino daugelį sirgalių.

Nors „sausų“ vartų jam ir nepavyko išsaugoti, kadangi rezultatą sušvelnino Kelinas Osorio, „River Plate“ iškovojo tikriausiai keisčiausią pergalę (2:1) klubo, o gal net ir futbolo istorijoje.


Geriausiu rungtynių žaidėju paskelbtas E. Perezas pasidžiaugė nuostabiu visos komandos nusiteikimu.

„Apie rungtynių eigą nėra prasmės kalbėti. Mes juk galime normaliai gyventi, skirtingai nei tie, kurie nukentėjo dėl COVID-19. Reikia išskirti širdį, vyriškumą ir asmenines savybes, kurias pademonstravo vaikinai stadione.

Kai kurie apskritai debiutavo ir sužaidė geras rungtynes. Mes parodėme, kokia esame komanda ir kokie esame žmonės, – kalbėjo jis. – Komandos vartininkai siuntė man žinutes, uždaviau jiems klausimų. Vartininkų treneris patarinėjo, išvakarėse truputį pasitreniravome. Stengiausi daryti viską, kad tik padėčiau komandai, tačiau žinoma, apie tokias rungtynes bus dar ilgai kalbama“.

Enzo Perezas
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)