Finalas prasidėjo rezultatyviai: jau 8 min. Fernando Torresas uždarė Andre Schuerrles perdavimą ir išvedė „Chelsea“ ekipą į priekį - 1:0. Tačiau beveik iškart po pertraukos, 47 min., Frankas Ribery tolimu galingu šūviu rezultatą išlygino - 1:1. Nors 86 min. anglai po Ramiresui parodytos raudonos kortelės liko mažumoje, per likusį laiką niekam pasižymėti nepavyko ir veiksmas persikėlė į pratęsimą.

Jo pradžioje, 93 min., įspūdingą individualų reidą surengęs Edenas Hazardas apstulbino vokiečius ir antrą kartą juos pasiuntė į nokdauną - 2:1. Vis dėlto paskutinėmis pratęsimo sekundėmis, 120 min., po sumaišties baudos aikštelėje kamuolys nukrito tiesiai Javi Martinezui po kojomis ir šis išplėšė 11 metrų baudinių seriją - 2:2.

Loterija vadinamus baudinius abi komandos smūgiavo labai sėkmingai: po keturių smūgių buvo lygu - 4:4. Tada Xherdanas Shaqiri dar kartą pramušė Petrą Čechą, o Romelui Lukaku smūgis nepavyko ir jį nesunkiai atrėmė Manuelis Neueris - 5:4 triumfavo „Bayern“.

„Chelsea“ Supertaurės mače žaidė trečią kartą (anglai 1998-aisiais įveikė „Real“ komandą, o pernai 1:4 neatsilaikė prieš Madrido „Atletico“). Tuo metu „Bayern“ tokiose rungtynėse dalyvavo ketvirtą sykį, bet tokį titulą iškovojo pirmą kartą istorijoje.

Rungtynių eiga:

Rungtynės:

Miuncheno „Bayern“ 2 - 2 Londono „Chelsea“ (po 11 m baudinių 5-4)
9' [0 - 1] Fernando Torres
47' [1 - 1] Franck Ribery
93' [1 - 2] Eden Hazard
120' [2 - 2] Javi Martinez

86' Ramires („Chelsea“) parodyta raudona kortelė

* * *

Finalo dėmesio centre buvo ir „senų gerų draugų“ – „Bayern“ stratego katalono Josepo Guardiolos ir „Chelsea“ vairininko portugalo Jose Mourinho komandų akistata. Vieni geriausių pasaulio trenerių anksčiau daugybę kartų bandė pergudrauti vienas kitą, kai vienas dirbo su „Barcelona“, o kitas su Madrido „Real“ klubais.

J. Guardiola su „Barcelona“ 2009 ir 2011 metais iškovojo UEFA Supertaurę, o J. Mourinho šio trofėjaus savo kolekcijoje neturi. Jis su „Porto“ ekipa prieš dešimtmetį nusileido „Milan“ futbolininkams.

Pirmąkart nuo 2004 metų Supertaurės rungtynėse abiem komandoms vadovauja ne tie treneriai, su kuriais klubai laimėjo praėjusio sezono Europos turnyrus: „Bayern“ paliko Juppas Heynckesas , o „Chelsea“ – Rafaelis Benitezas.

Primename, kad 2012 m. UEFA Supertaurė atiteko Madrido „Atletico“ klubui, kuris finale Monake net 4:1 (3:0) sutriuškino Londono „Chelsea“ ekipą.

Šio sezono pradžioje „Bayern“ Vokietijos Supertaurės mūšyje 2:4 nusileido pagrindiniams pastarojo meto savo varžovams Dortmundo „Borussia“ futbolininkams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (373)