30-metis prancūzas patyrė šonkaulio traumą laimėtose pasaulio čempionato atrankos rungtynėse prieš Ukrainą (3:0) ir kurį laiką negalės sportuoti.

„Tikrai labai norėjau dalyvauti šiame mače, tačiau esu užtikrintas, kad šįkart komanda ir be manęs puikiai susitvarkys su varžovais“, - kalbėjo F. Ribery.

„Bayern“ klubo gretose taip pat nebus Bastiano Schweinsteigerio, Claudio Pizarro, Xherdano Shaqiri ir Holgerio Badstuberio, tačiau Miuncheno klubo fanai gali guostis, kad į rikiuotę sugrįžo bent Jerome'as Boatengas.

„Barcelona“ klubo žaidėjas D. Alvesas nežais 7-10 dienų

Katalonijos „Barcelona“ klube siaučia tikrų tikriausia traumų epidemija. Ispanijos čempionato lyderiai jau neteko puolėjo Lionelio Messi ir vartininko Victoro Valdeso, kurie nežais iki metų pabaigos, o ketvirtadienį iš rikiuotės iškrito ir gynėjas Danielis Alvesas.

 Danielis Alvesas

Medicininio patikrinimo metu „Barcelona“ komandos gydytojai dešinės brazilo kojos blauzdoje aptiko raumens įtrūkimą. Pranešama, kad trauma nėra labai sunki, tačiau gynėjas vis tik negalės rungtyniauti nuo savaitės iki 10 dienų.

Tai reiškia, kad D. Alvesas bus priverstas praleisti savaitgalį vyksiančias Ispanijos čempionato rungtynes su „Granada“ ekipa ir, manoma, dar nebus visiškai pasveikęs iki Čempionų lygos turnyro penkto turo rungtynių Amsterdame su „Ajax“ futbolininkais.

Katalonijos ekipos treneris Gerardo Martino dvikovoje su „Granada“ klubu greičiausiai turės verstis ir dar be kelių futbolininkų.

Nedidelių sveikatos problemų taip pat turi saugas Xavi Hernandezas ir puolėjas Cristianas Tello. Prieš vadinamąją rinktinių pertrauką kelio raiščius buvo pasitempęs saugas Cescas Fabregas, kuris pastaruoju metu treniruotėse dirbo pagal specialią programą ir buvo priverstas riboti fizinius krūvius.

„Barcelona“ klubo gretose dėl traumos taip pat negali rungtyniauti ir gynėjas Jordi Alba.