Xavi treniruojama „Barcelona“ liko trečia E grupėje ir toliau tęs kovas Europos lygos atkrintamosiose varžybose.

Be žiūrovų Miunchene vykusioje dvikovoje „Bayern“ diktavo savo sąlygas aikštėje – jau pirmajame kėlinyje po Thomo Mullerio ir Leroy Sane įvarčių išsiveržė į priekį 2:0. Antrajame kėlinyje aikštės šeimininkų pergalę įtvirtino Jamalas Musiala (3:0).

Paskutinį kartą „Barcelona“ Čempionų lygos atkrintamosiose varžybose nežaidė 2004 metais, tačiau tai įvyko dėl to, kad katalonai Ispanijos čempionate sezoną prieš tai liko šešti ir nepateko į šį prestižinį turnyrą (iš „La Liga“ kelialapius į Čempionų lygą gauna pirmosios 4 komandos).

Dairantis panašaus į „Barcos“ likimo Čempionų lygoje reikėtų grįžti į 2000-2001 metų sezoną, kuomet ji H grupėje ji liko trečia ir buvo eliminuota. Priminsime, kad „Blaugrana“ Čempionų lygos nugalėtoja yra tapusi keturis kartus (2006, 2009, 2011, 2015 metais), o apskritai į pagrindinį turnyro grupių etapą nesugebėjo patekti tris kartus (1995-96, 1996-97, 2003-04 metų sezonais).

„Jaučiamės labai blogai. Esame sunkioje, sunkioje situacijoje. Patys save įstūmėme į tokią padėtį ir tai labai skaudu“, – nusivylimo neslėpė saugas Sergio Busquetsas.

Anot AS svetainės, „Barcelonos“ kritimas iš Čempionų lygos atskleidė visus komandos trūkumus, o Miuncheno „Bayern“ pakako įjungti trečią pavarą, jog be didelio vargo įtikinamai įveiktų svečius iš Katalonijos.

Atrodė, jog bavarai siekė nesukelti įspūdžio, jog jų tikslas – pažeminti varžovus, it koks vangus tigras, tingintis medžioti gazelės jauniklį, tačiau daro tai, nes to tikisi motina gamta.

Buvęs Madrido „Real“ saugas Steve'as Mcmanamanas įžvelgė pozityvių dalykų „Barcelonai“ nusileidus į Europos lygos turnyrą. Laimėjus jį klubas galėtų patekti į Čempionų lygą.

Šiuo metu „Barcelona“ Ispanijoje žengia 7-oje pozicijoje ir 16 taškų atsilieka nuo pirmaujančio Madrido „Real“.

Prieš kelias savaites strategą Ronaldą Koemaną pakeitęs klubo legenda Xavi po skaudžios nesėkmės neslėpė nusivylimo ir kalbėjo apie „naują „Barcelonos“ erą nuo nulio“.

„Turime pradėti kelią siekiant sugrąžinti „Barceloną“ ten, kur jai ir priklauso būti. Jai ne vieta Europos lygoje. Tai taip pat smūgis kūju man kaip treneriui“, – prisipažino Xavi.

„Mes visada norime aikštėje dominuoti, tačiau čia buvo priešingai. Turime reikalauti daugiau, nes mes esame „Barca“. Tai turi būti atspirties taškas norint pakeisti dinamiką ir daugelįė kitų dalykų.

Tai yra mūsų realybė, situacija, kurioje mes esame. Esu piktas. Tokia realybė mane gąsdina. Turime tai spręsti žiūrėdami vienas kitam į akis, kito kelio nėra.

Šiandien prasideda nauja era nuo nulio. Mūsų tikslas – Čempionų lyga, o ne Europos lyga, tačiau realybė kitokia ir turime stengtis laimėti šį turnyrą“, – kalbėjo Xavi.

„Tai nuviliantis rezultatas ir varžovai turėjo galimybių jį pabloginti. Bet mes į kitą etapą nepatekome ne dėl šių rungtynių Miunchene, o dėl to, kaip pasirodėme ankstesnėse rungtynėse“, – po dvikovos teigė „Barcelona“ gynėjas Ronaldo Araujo.

„Tiesa ta, kad dabar nesame geriausių Europos komandų gretose. Šiuo metu mūsų tikslas – laimėti Europos lygą. Turime kovoti ir bandyti iškovoti trofėjų“, – kalbėjo gynėjas.

Reakcijos Ispanijos žiniasklaidoje

Nesikuklino Ispanijos laikraščio „Marca“ svetainė, „Barceloną“ įvardijusi kaip „Europos lygos gėdą“.

„Barca“ vis dar laiko spąstuose. Košmaras prasidėjo Lisabonoje (2020 m. „Bayern“ pergalė ketvirtfinalyje 8:2) ir tęsiasi iki šiol.

Katalonai leidžiasi į Europos lygą ir tęsia savo krizę. Sutriuškinta „Barca“ pasiekė dugną ir atsisveikina su Čempionų lyga“, – rašė „Marca“.

„Istorinė „Barcos“ nesėkmė, kuri po 21 metų užkerta komandai kelią į kitą Čempionų lygos etapą ir pasmerkia komandą Europos lygai“, – tituliniame puslapyje rašė AS.

„Žemiau nulio. Neturint pakankamai talento išteklių, katalonai susidūrė su realybe prieš kur kas pranašesnį varžovą“, – taip „Barcelonos“ pasirodymą įvertino „Mundo Deportivo“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)