Buvęs ilgametis 34-erių Ispanijos rinktinės vidurio gynėjas „Barcelona“ gretose sužaidė 718 rungtynių – tai trečias rezultatas klubo istorijoje.

Kartu su „Barcelonaׅ“ S. Busquetsas laimėjo aštuonis „La Liga“ čempionatus, septynis Karaliaus taurės turnyrus, iškovotos 7 Ispanijos supertaurės ir tris kartus triumfavo Čempionų lygoje.


„Nors tai nebuvo lengvas sprendimas, manau, kad atėjo laikas“, – teigė S. Busquetsas.

„Tai buvo nepamirštama kelionė. Visada svajojau žaisti su šiais marškinėliais šiame stadione. Realybė pranoko visas mano svajones.

Tai garbė, svajonė, pasididžiavimo šaltinis, o ginti ir atstovauti šiam klubui tiek metų reiškė viską“, – tvirtino S. Busquetsas.

„Tačiau viskas turi pradžią ir pabaigą. Noriu padėkoti visiems žmonėms, kurie padarė tai įmanoma, nuo pirmos iki paskutinės dienos“, – pridūrė futbolininkas.

S. Busquetsas prie klubo prisijungė 2005-aisiais ir atstovavo jaunimo komandai, o 2008 m. debiutavo pagrindinėje ekipoje vadovaujant Pepui Guardiolai.

Gynėjas yra arti to, kad iškovotų devintą lygos titulą. Likus 5 turams iki čempionato pabaigos Xavi vadovaujama komanda yra „La Liga“ viršūnėje ir turi 13 taškų rezervą nuo artimiausių persekiotojų.

Per 15 metų, praleistų pagrindinėje „Barcelonosׅ“ komandoje, jis pelnė 18 įvarčių ir atliko 40 rezultatyvių perdavimų.

Buvęs Ispanijos rinktinės kapitonas tašką nacionalinėje komandoje dėjo gruodžio mėnesį.

Su rinktine jis tapo 2010 m. pasaulio ir 2012 m. Europos čempionu.

Sergio Busquetsas, Šarūnas Jasikevičius ("Barca Basket" Twitter paskyra)
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją