22-ejų metų futbolininku Katalonijos klubas domėjosi dar praėjusių metų vasarą, kuomet sklandė gandai, jog komandą gali palikti gynėjas Maxwellas.

Trečiadienį FC „Barcelona“ oficialiai paskelbė apie pasiektą susitarimą su PSG dėl brazilo pardavimo, tad manoma, jog dabar katalonai imsis aktyviai ieškoti pastiprinimo kairiajame gynybos flange.

Pasak pranešimų, realiausiu kandidatu papildyti FC „Barcelona“ komandą yra laikomas būtent J. Alba. Sparčiai progresuojantis universalus futbolininkas vaikystėje žaidė įvairaus amžiaus FC „Barcelona“ futbolo akademijos komandose, vėliau persikėlė į Valensiją, o 2009-ųjų rudenį pirmą kartą debiutavo pagrindinėje CF „Valencia“ sudėtyje.

Valensijos regiono dienraštis „Superdeporte“ praneša, kad FC „Barcelona“ vyriausio trenerio Josepo Guardiolos agentas Jose Maria Orobitgas jau susitiko su žaidėjo atstovu ir, manoma, aptarė tolesnės futbolininko karjeros perspektyvas.

J. Alba su CF „Valencia“ turi iki 2013 metų vasaros galiojančią sutartį, kurioje numatyta 20 milijonų išpirka. Bet kuris klubas, sutikęs sumokėti šią sumą ir gavęs paties žaidėjo sutikimą, gali perpirkti futbolininką be tiesioginių derybų su Valensijos komanda.

Pasak Katalonijos dienraščio „Sport“, FC „Barcelona“ nenusiteikusi nei mokėti išpirkos, nei laukti 2013-ųjų, todėl artimiausiu metu Cf „Valencia“ vadovus gali pasiekti keli Ispanijos čempionų siūlymai. Neoficialiais duomenimis, katalonai už gynėją pasiruošę pakloti nuo 12 iki 15 milijonų eurų.

Manoma, kad FC „Barcelona“ atstovus verčia skubėti ir nerimą keliančios žinios iš CF „Valencia“ stovyklos. Teigiama, kad dabartinė komanda J. Albai siūlo naują penkerių metų kontraktą, kuriame būtų numatyta kur kas didesnė išpirkos suma.