Baltarusijos futbolas iš dalies išvengė sankcijų, kokios po karo Ukrainoje pradžios buvo pritaikytos pagrindinei agresorei Rusijai.

FIFA ir UEFA tik neleidžia baltarusiams tarptautinių rungtynių žaisti savo šalies teritorijoje.

Bet keliauti iš izoliuotos valstybės į Vakarus nėra paprasta.

Šiuo metu Baltarusijos čempionate pirmaujantis Gardino „Neman“ kitą mėnesį stos į kovą trečios pagal pajėgumą UEFA Europos Konferencijų lygos atrankos varžybose.

Liepos 13 d. „Neman“ laukia rungtynės išvykoje su stipriausia Lichtenšteino komanda „Vaduz“.

Važiuoti Gardino atstovams teks autobusu.

„Nusimato sudėtinga kelionė, 1800 kilometrų... Žinoma, varžovai dėl to įgis tam tikrą pranašumą“, – guodėsi „Neman“ puolėjas Jegoras Zubovičius.

Atsakomoji akistata po savaitės vyks neutralioje teritorijoje – Vengrijos mieste Dėre.

„Iki ten – 1000 km, bet pakeliauti jau teks ir priešininkams, tad sąlygos bent jau bus lygios“, – pastebėjo J. Zubovičius.

Konferencijų lygos atrankoje žais dar dvi Baltarusijos ekipos.

Minsko „Dinamo“ susitiks su Sarajevo „Željezničar“ (Bosnija ir Hercegovina), o „namų“ dvikovą priims Baku (Azerbaidžanas).

Nuo antro etapo įsitrauks Žodzinos „Torpedo-Belaz“, kuris galynėsis su Larnakos AEK (Kipras).

Tuo metu Barysavo BATE pajėgiausios Čempionų lygos kvalifikaciją pradės grumtynėmis su Tiranos „Partizani“ (Albanija). Šioje poroje namus BATE atstos Mezėkevešdas (Vengrija).

Baltarusišką kontingentą europiniuose turnyruose smarkiai pakoregavo šios šalies futbolo federacijos sprendimas nesuteikti UEFA licencijų dviem stipriausiems praėjusio sezono klubams: Salihorsko „Šachtior“ ir Minsko „Energetik-BGU“.

Toks pat likimas ištiko ir penktą vietą užėmusį Minsko „Isloch“.

Visi šie klubai buvo pripažinti kaltais dėl manipuliavimo rungtynių rezultatais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją