Antradienį Reinholdo Breu auklėtiniai Manavgate šventė pergalę duris į lemiamą kvalifikacijos etapą atvėrusiu rezultatu 2:0 (2:0).

Lemtingus įvarčius vos per 3 antro kėlinio minutes (79-ą ir 81-ą) mušė Vilniaus „Žalgiriui“ priklausantis puolėjas Romualdas Jansonas.

Dar du kartus nugalėtojų smūgiai skriejo į virpstą, o jų treneris iš Vokietijos R. Breu 86-ą min. buvo pašalintas iš techninės zonos dėl surinktų dviejų įspėjimų.

Jau per kompensuotą laiką raudoną kortelę prieš save išvydo ir Baltarusijos puolėjas Timofejus Martinovas.

Pergalė dviejų įvarčių skirtumu leido lietuviams pakilti į antrą vietą galutinėje aštuntos atrankos grupės lentelėje.

Lietuvos jaunių (iki 19 metų) futbolo rinktinė

Trys komandos – lietuviai, graikai ir baltarusiai – surinko po 3 taškus, tad jų rikiuotę nulėmė tarpusavio rungtynių rezultatai.

Graikija liko trečia, Baltarusija – paskutinė ketvirta, o pirmą vietą užėmė visas dvikovas laimėjusi šeimininkė Turkija.

Kartu su pastarąja Lietuvos ekipa pateko į kitais metais vyksiantį antrą ir paskutinį atrankos etapą, kuriame 28 komandos bus suskirstytos į 7 grupes. Finalinį čempionato etapą, kurį ateinančią liepą priims Šiaurės Airija, pasieks tik šių grupių nugalėtojai.

Antro etapo burtai bus ištraukti kitą mėnesį.

Praėjusią savaitę Turkijoje R. Breu auklėtiniai 1:3 nusileido turkams ir 1:2 – graikams.

Primename, kad praėjusį pavasarį, nepaisant priešingų Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos rekomendacijų, pasaulio čempionato atrankoje su baltarusiais žaidė ir Lietuvos salės futbolo rinktinė.

Ateinantį kovą Baltarusija taps Edgaro Jankausko treniruojamos nacionalinės komandos varžove grumtynėse dėl išlikimo UEFA Tautų lygos C divizione.

UEFA ir FIFA neįžvelgia Baltarusijos dalyvavimo agresijoje prieš Ukrainą bei nuo pat karo pradžios leidžia šios šalies komandoms dalyvauti tarptautiniuose turnyruose, tik dėl saugumo sumetimų namų rungtynes verčia žaisti neutralioje teritorijoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją