Primename, kad pirmose UEFA atrankos rungtynėse „Gintra-Universitetas“ 0:1 nusileido Veksfordo „Youths“ komandai iš Airijos.

Aktyviau šias rungtynes pradėjo Velso klubo futbolininkės, kurios jau pirmomis akimirkomis turėjo gerą progą pasižymėti, tačiau puikiai sužaidusi „Gintros-Universiteto“ vartininkė Greta Kaselytė sureagavo į varžovių puolėjos smūgį ir nutraukė pavojingą išpuolį.

Po grėsmingos pradžios atsitiesusios „Gintros-Universiteto“ žaidėjos susikūrė puikias dvi progas, tačiau jomis nepasinaudojo. Įvarčių badą atrankos varžybose „Gintros-Universiteto“ komandai nutraukė ekipos legionierė Elloh Rebecca, jau 8-1 rungtynių minutę išvesdama Šiaulių miesto ekipą į priekį – 1:0.

Prabėgus vos 4-ioms minutėms E. Rebecca pasiekė dublį ir padvigubino lietuvių persvarą – 2:0.

Šiauliečių klaida gynyboje 23-ią rungtynių minutę kainavo praleistą įvartį - pasižymėjo varžovių puolėja Erina Murray – 2:1. Per likusį pirmo kėlinio laiką „Gintra-Universitetas“ turėjo akivaizdžią kamuolio kontrolės persvarą, tačiau jos paversti įvarčiu nebepajėgė – 2:1.

Antrame kėlinyje sužaidus 10 minučių, puikios galimybės pasiekti „hat-trick‘ą“ ir įtvirtinti komandos persvaros neišnaudojo E. Rebecca, kuri žaidime vienas prieš vieną neįveikė užtikrintai sužaidusios „Met“ klubo vartininkės Saros Moreiros.

Vis tik 65-ą rungtynių minutę šią užduotį pavyko įgyvendinti „Gintros-Universiteto“ legionierei Koko Marrietei Angei, kuri po juvelyrinio Anos Alekperovos perdavimo pasiuntė trečią kamuolį į varžovių vartus – 3:1.

Ir toliau sėkmingai rungtyniavusių šiauliečių persvarą įtvirtino dar vienas įvartis – po A. Alekperovos perdavimo į baudos aikštelę varžovių gynėja Hannah Bilingham galva pasiuntė kamuolį į savo komandos vartus – 4:1.

„Gintra-Universitetas“ ėmė triuškinti dešimtyje likusias velsietes ir po dar vieno tikslaus smūgio, kurio autore Rita Akaffou, rezultatas tapo 5:1.

Rezultatas:

„Gintra-Universitetas“ 5 - 1 „Met Ladies“

8' Elloh Rebecca [1 - 0]
13' Elloh Rebecca [2 - 0]
23' Erina Murray [2 - 1]
66' Koko Marriete Ange [3 - 1]
77' Hannah Bilingham [4 - 1] („Met Ladies“, į savo vartus)
79' Rita Akaffou [5 - 1]

Treneris R. Viktoravičius: neišnaudojome daugiau nei 50 procentų progų

Siekiant pakartoti pernykštį rezultatą ir patekti į pagrindinį turnyrą Lietuvos čempionėms lemiamose rungtynėse žūtbūt reikės įveikti atrankos varžybų šeimininkę Konino „Medyk“ ekipą ir dar tikėtis palankaus kitų rungtynių rezultato.

Po rungtynių su Velso klubu „Gintros-Universiteto“ treneris R. Viktoravičius džiaugėsi iškovota pergale, bet neliko patenkintas neišnaudotomis galimybėmis pelnyti dar daugiau įvarčių.

„Visų pirma noriu pasveikinti auklėtines su iškovota pergale ir padėkoti už atsidavimą ir kovą aikštėje. Deja, ir vėl neišnaudojome daugiau nei 50 procentų progų, kurias susikūrėme patys. Manau, kad nusipelnėme šios pergalės, kuri dar suteikia vilčių kovoti dėl patekimo į pagrindinį UEFA turnyro etapą iki paskutiniojo turo.

Stengsimės nesižvalgyti į kitas rungtynes ir koncentruotis į savąsias, nes užduotis prasidės būtent nuo mūsų. Kaip viskas susiklostys kitame stadione nuo mūsų nepriklauso, o kas vyks Konine priklausys tik nuo mūsų pačių“, - kalbėjo treneris.

Tuo metu Velso ekipos trenerė Kerry Harris teigė, jog šis rezultatas neatspindi jos vadovaujamos komandos tikrojo pajėgumo.

„Esame nusivylę šiuo rezultatu. Nenoriu pasakyti, kad buvome verti pergalės, tačiau dvi raudonos kortelės, kurias mūsų žaidėjos prieš save išvydo antroje rungtynių dalyje mus visiškai pražudė. Tikiu, kad galėjome sužaisti kur kas geriau, bet laiko jau nebeatsuksi, tad belieka pasveikinti varžovų komandą su pelnyta pergale“, - džiaugsmu nespindėdama kalbėjo „Met Ladies“ strategė.

Paklausta, kaip ji vertina „Gintros-Universiteto“ komandą trenerė neslėpė, jog Lietuvos klubas šiai dienai yra aukštesnio meistriškumo ekipa.

„Jūsų komanda yra pajėgi ir mes dar negalime visavertiškai lygiuotis. „Gintra-Universitetas“ turi puikias krašto sauges, o mums visiškai nesisekė jų sustabdyti. Manau, kad turite realias galimybes kovoti su Konino klubu dėl patekimo į kitą etapą ir linkiu jums sėkmės“, - sakė specialistė.

Primename, kad „Gintra-Universitetas“ paskutines UEFA atrankos turnyro rungtynes žais rugpjūčio 16 dieną, sekmadienį, su Konino „Medyk“ komanda.

Į pagrindines turnyro varžybas pateks tik grupės nugalėtojas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)