Praėjusią savaitę trečio UEFA Čempionų lygos atrankos etapo mačą svečiuose „Žalgiris pralaimėjo 0:5, tad pasirodymą tęs laipteliu žemiau – Europos lygos kvalifikacijoje.

Antradienį namuose „Žalgiris“ į priekį buvo išsiveržęs 39-ą min., kuomet po nesusipratimo norvegų vartininko aikštelėje Francisas Kyeremeh stuktelėjo kamuolį į tinklą iš kelių metrų.

„Glimt“ atsakė 51-ą min. kontrataką smūgiu galva užbaigus Joeliui Mugisha.

Kamuolys į abiejų komandų vartus krito dar po sykį, bet įsikišus nuo trečio atrankos etapo visuose Europos stadionuose naudojamai VAR sistemai įvarčiai neįskaityti dėl taisyklių pažeidimų.

Apskritai mano nuomonė apie VAR labai gyvenimiška – gera, kai sprendimai palankūs mums, ir prastesnė, kai jie priimami varžovų naudai.
Vladimiras Čeburinas

Šeimininkams daugiau nei pusvalandį teko verstis be Petaro Mamičiaus, kuris buvo pašalintas už paskutinės vilties pražangą prie pat savo baudos aikštelės linijos.

Kiekybinį pranašumą įgiję norvegai tris kartus pataikė į virpstą, dar kelis sykius komandą gelbėjo vartininkas Edvinas Gertmonas.

„Turėjome savo planą ir jo laikėmės – jau pirmos minutės parodė, kad gerai pasiruošėme, nes spaudėme varžovus ir sukūrėme progų. Gal pritrūko šaltakraujiškumo paskutinėje atakos fazėje, ir oponentai gynėsi gana kompaktiškai. Įmušėme vieną įvartį, bet dar iki pertraukos būtinai reikėjo ir antro.

Deja, nepavyko panaikinti deficito, tiesiog pirmame mače padarėme per daug klaidų. Bet šįkart sužaidėme pakankamai rimtai. Mes jau Budėje pasikalbėjome tarpusavyje ir nusprendėme, kad su šia komanda galima ir reikia kovoti. Čia nereikėjo daug įkvepiančių žodžių, pakako sudėlioti taktinius akcentus“, – komentavo V. Čeburinas.

„Ypač pirmame kėlinyje gynėmės išties organizuotai, naudojome aukštą spaudimą. Planas tikrai pasiteisino, komanda rodė charakterį, demonstravo, kad galime žaisti ir su tokiu varžovu. Tik reikia užsigrūdinti, kad nebūtų tokio skirtumo rungtyniaujant namuose ir išvykose“, – pridūrė ekipos kapitonas Saulius Mikoliūnas.

Pastarasis po mačo lengviau atsikvėpė, jog neturės artimiausių rungtynių stebėti iš šono kartu su kitu krašto gynėju P. Mamičiumi.

Rungtynių pabaigoje veteranas ranka pristabdė į greitą ataką pasileidusį oponentą, bet teisėjas iš Šveicarijos Sandro Schareris leido toliau vystytis svečių išpuoliui ir vėliau prie šio epizodo nebegrįžo.

„Išties buvau labai arti kortelės, šiek tiek prilaikiau varžovą, kad labai neįsibėgėtų, bet laiku atitraukiau rankas. Jaučiau ribą ir pavyko jos neperžengti“, – sakė S. Mikoliūnas, šiame sezone UEFA varžybose prieš tai jau surinkęs dvi geltonas korteles.

Vis dėlto P. Mamičius – ne vienintelis „Žalgirio“ nuostolis. Diskvalifikacijos sulauks trečią įspėjimą atrankos varžybose užsidirbęs F. Kyeremeh, nežinios įneša ir dėl traumos antradienio dvikovos nebaigęs Nemanja Ljubisavljevičius.

„Problemos gana rimtos, bet turime kitų žaidėjų. Aišku, visada yra susižaidimo faktorius, tačiau mes tikrai už dyką nieko neatiduosime. Po šių trijų etapų jau tvirtai žinome, kad ne tik patys mokame prisiderinti prie varžovo, bet ir priverčiame jį derintis prie mūsų“, – kalbėjo V. Čeburinas.

Beje, treneris iš Kazachstano po rungtynių suabejojo dėl to, kiek efektyviai LFF stadione galima panaudoti VAR sistemą, kadangi mačai čia filmuojami ribotu televizijos kamerų skaičiumi.

„Futbolas – kontaktinis žaidimas, o vaizdo peržiūros tai kiek iškreipia. Prisimenu baudinį į mūsų vartus mače Budėje – tokių epizodų apstu per kiekvienas rungtynes. Bet apskritai mano nuomonė apie VAR labai gyvenimiška – gera, kai sprendimai palankūs mums, ir prastesnė, kai jie priimami varžovų naudai“, – šypsojosi 57-erių specialistas.

Tarptautinę kampaniją žalgiriečiai tęs paskutiniame UEFA Europos lygos atrankos etape, kuriame varžysis su jau pažįstamu Razgrado „Ludogorec“. Bulgarijos čempionai bendru santykiu 3:6 nusileido Zagrebo „Dinamo“ (Kroatija).

„Sužinosime varžovą ir analizuosime, tada bus aiškiau vertinti mūsų galimybes. Lengvo priešininko šiaip ar taip nebus, bet mūsų norai – dideli“, – dar nežinodamas būsimų oponentų patikino V. Čeburinas.

„Ludogorec“ vilniečiai jau buvo sutikę 2017 metais. Tuomet antrą Čempionų lygos atrankos etapą jie pradėjo nustebindami bulgarus pergale namuose 2:1, bet svečiuose suklupo 1:4.

Nesėkmės atveju, Lietuvos čempionai žaistų trečios pagal pajėgumą Europos konferencijų lygos grupių etape.

Primename, kad prieš tai Čempionų lygos kvalifikacijoje „Žalgiris“ eliminavo „Ballkani“ (Kosovas) bei „Malmo“ (Švedija) futbolininkus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją