Poros favoritų laikyti turkai ilgokai ne tik niekaip neįveikė žalgiriečių gynybos, bet ir patys prasileido. Nors antroje antrojo kėlinio pusėje „Galatasaray“ atsakė dviem iš eilės tiksliais smūgiais, šeimininkai nepakriko ir pačioje dvikovos pabaigoje, 90+2 min., Donatas Kazlauskas išplėšė istorines lygiąsias 2:2 (0:0).

Žalgiriečiai pirmavo po Mathiaso Oyewusi įvarčio, tačiau du staigūs svečių įvarčiai išvedė turkų klubą į priekį.


Šeimininkai neatlyžo ir 90+2 min. atstatė pusiausvyrą, kai technišką smūgį vienu lietimu puikiai išpildė Donatas Kazlauskas. Tiesa, tai ir buvo paskutinis jo epizodas, nes nusimetęs marškinėlius jis kvailai užsidirbo antrą geltoną kortelę, kuri automatiškai virto išvarymu.

„Pirmasis mačas, įdomios rungtynės, įvairiomis prasmėmis, įvarčių, rezultatu, įvykiais aikštėje. Kiekviena komanda stengėsi įvykdyti savo planą. Abi ekipos turėjo puikių progų pasižymėti. Atliktas didelis darbas, gaila, nepavyko realizuoti turėtų galimybių. Savo kailiu pajutome, kas yra „Galatasaray“ ir ką galime atlikti geriau.

Antrasis mačas bus kur kas sudėtingesnis nei Vilniuje“, – po dvikovos kalbėjo V. Čeburinas.

– Teigėte, kad supratote kas yra „Galatasaray“, koks gi jis?, – spaudos konferencijoje buvo paklaustas V. Čeburinas.

– Varžovų aikštėje reikės padaryti daugiau, „Galatasaray“ turės savo sirgalius, žais savo aplinkoje. Tad prireiks kur kas daugiau pastangų.

Pati „Galatasaray“ – labai rimta komanda. Tai pirmos varžovų oficialios rungtynės šiame sezone, ne viskas veikia gerai, bet mes turėjome daug informacijos apie varžovus.

– Kas nutiko M. Oyewusi, kuris aikštę paliko padedamas medikų?

– Matėme, kaip pirmomis minutėmis svečių gynėjas šiurkščiai sužaidė prieš puolėją. Nenoriu sakyti, kad tai tyčia, tačiau veiksmas nebuvo sportiškas.

Bet net turėdamas traumą jis sugebėjo žaisti ir pelnyti įvartį.

– Ar tai dėsningas rezultatas?

– Kaip ir sakiau, turėjome galimybių laimėti, tačiau matome švieslentėje du dvejetus.

– Kaip galite paaiškinti įvartį pelniusio Donato Kazlausko raudoną kortelę?

– Na, kokios gali būti mintys... Laiko buvo likę daug, o komanda liko mažumoje.

– Ar D. Kazlauskas teisinosi, paaiškino šį momentą?

– Jūs pats atsakėte į savo klausimą. Donatas pelnė labai svarbų įvartį, bet tą reikėjo pamiršti. Jis atsiprašė komandos, manęs. Jis tvarkingas vaikis. Tokios emocijos nėra leistinos tokiame lygyje.

– Ar „Žalgiris“ gali žaisti geriau Stambule?

– Bandysime tą padaryti. Minėjau, kad aikštėje žaidžia komanda, o ne žaidėjai. Galiu tik padėkoti žaidėjams, mes dar pakovosime.

Atsakomosios rungtynės vyks po savaitės, rugpjūčio 2-ą dieną, Stambulo ekipos tvirtovėje – „Rams Park“ stadione.

Šios poros nugalėtojas trečiame Čempionų lygos atrankos etape susitiks su Razgrado „Ludogorets“ (Bulgarija) arba Liublianos „Olimpija“ (Slovėnija) poros nugalėtoju.

Jei „Žalgiriui“ pavyktų pateikti sensaciją ir įveikti Turkijos čempionus, kaip ir pernai, Vilniaus klubas užsitikrintų vietą Konferencijų lygos grupių etape.

Nesėkmės atveju žalgiriečiai be tarptautinių kovų neliktų iki pat rugsėjo. Iš Čempionų lygos atrankos iškritęs „Žalgiris“ persikeltų į UEFA Europos lygos atranką (rugpjūčio 10/17 d.) ir susitiktų su Klaksviko KI (Farerų salos) ir „Hacken“ (Švedija) poros pralaimėjusia komanda.

Jei „Žalgiris“ neįveiktų Europos lygos trečio atrankos etapo, klubas keliautų į Konferencijų lygos lemiamas atkrintamųjų kovas (rugpjūčio 24/31 d.), kuriame laimėtojai iškovoja bilietus į grupių varžybas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)