Belgija tapo pirmąja Europos rinktine, atrankos kovose užsitikrinusia vietą 2018 metų pasaulio futbolo čempionate Rusijoje. Tai lėmė Romelu Lukoku dvikovoje su graikais atnešęs pergalingas įvartis.

Europos zonos H grupėje belgai su 22 taškais rikiuojasi pirmoje vietoje ir jau yra nepavejami savo varžovams.

Dėl antros vietos šioje grupėje dar virs mūšis – Bosnija ir Hercegovina (14 taškų) sekmadienį 4:0 įveikė Gibraltarą ir pralenkė Graikiją. Pastaroji po pralaimėjimo smuktelėjo į trečią vietą su 13 taškų.

Belgija prisidėjo prie kitų tvirtų pasaulio čempionato dalyvių: turnyro šeimininkės Rusijos, Brazilijos, Meksikos, Irano ir Japonijos.


Tvirtą paraišką automatiškai prasibrauti į planetos pirmenybes padavė ir Šveicarijos rinktinė. Sekmadienį ji 3:0 sutriuškino Latvijos nacionalinę ekipą ir su 24 taškais pirmauja B grupėje. Jai ant kulnų lipa Cristiano Ronaldo vedami portugalai.

Pastariesiems sekmadienį minimaliu skirtumu 1:0 svečiuose pavyko palaužti mažuma žaidusius vengrus. Aikštės šeimininkų žaidėjui Tamašui Priskinui 30-ą rungtynių minutę buvo parodyta raudonoji kortelė.

Vienintelį įvartį po C. Ronaldo perdavimo galva įmušė Andre Silva. Europos čempionai B grupėje rikiuojasi antroje pozicijoje su 21 tašku.

Prieš kelias dienas net 4:0 sutriuškinę Nyderlandus prancūzai savo aikštėje sekmadienį nulinėmis lygiosiomis baigė dvikovą su A grupės autsaideriais ir ir taip vadinamais futbolo nykštukais Liuksemburgo futbolininkais.

„Equipe Tricolore“ grupės lentelėje dabar turi vos vieno taško pranašumą prieš švedus, kurie išvykoje 4:0 nepagailėjo Baltarusijos rinktinės.

33 tūkst. žiūrovų skirstėsi nusivylę – su tokių puolimo žvaigždžių kaip Antoine'as Griezmannas, Kylianas Mbappe ir Olivier Giroud desantu prie varžovų vartų nieko nepavyko nuveikti.

Maža to, Liuksemburgo rinktinė vos nenubaudė aikštės šeimininkų, kai 79-ą minutę smūgiuodami pataikė į prancūzų vartų virpstą.

Pasaulio čempionato Europos zonos atrankos varžybose dalyvauja 54 komandos, suskirstytos į devynias grupes. Į pasaulio čempionatą pateks grupių nugalėtojos, o aštuonios geriausios antrąsias vietas užimsiančios rinktinės dėl likusių keturių kelialapių kovos atkrintamosiose varžybose.

Vėlyvos sekmadienio rungtynės:

Gibraltaras 0 – 4 Bosnija ir Hercegovina
35' [0 – 1] Edinas Džeko
65' [0 – 2] Kenanas Kodro
83' [0 – 3] Senadas Luličius
85' [0 – 4] Edinas Džeko

Graikija 1 – 2 Belgija
70' [0 – 1] Janas Vertonghenas
73' [1 – 1] Zeca
75' [1 – 2] Romelu Lukaku

Latvija 0 – 3 Šveicarija
9' [0 – 1] Haris Seferovičius
55' [0 – 2] Blerimas Džemaili
58' [0 – 3] Ricardo Rodriguezas (11 m b.)

Vengrija 0 – 1 Portugalija
30' raudonoji kortelė Tamašui Priskinui (Vengrija)
48' [0 – 1] Andre Silva

Prancūzija 0 – 0 Liuksemburgas

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)