Pirmose rungtynėse lietuviai išvykoje 2:5 (1:3) nusileido Čekijos rinktinei. Antradienį šios ekipos dar sykį susitiks Lietuvoje, o pranašumą po dviejų mačų turėsianti komanda žengs į elitinį atrankos etapą.

Atsakomasis mačas antradienį (balandžio 18 dieną) 19 valandą vyks Kėdainių arenoje.

Penktadienio rungtynes lietuviai pradėjo kiek nervingai, o čekai, palaikomi savo sirgalių, turėjo persvarą ir pradėjo taikytis į Ernesto Macenio vartus. Du skaudžius smūgius lietuviai sugėrė dar kėlinio pradžioje, kai per minutę į svečių vartus krito du įvarčiai ir lietuvaičiai krito į duobelę.

Visgi, vėliau žaidimas kiek apsilygino, geros progos iš arti neišnaudojo Deividas Reimaris, tačiau netrukus čekai smogė ir trečią kartą, taip padarydami lietuvių situaciją dar labiau nepavydėtiną.

Tačiau tada lietuviams vilties įpūtė Vladimiras Derendiajevas, po galingo reido iš savo aikštės pusės nukreipęs kamuolį į viršutinį vartų kampą. Iki pertraukos rezultatas nebepakito ir komandos ilsėtis išėjo rezultatui esant 3:1.

Antrojo kėlinio pirmomis minutėmis čekai įmušė dar vieną įvartį ir vėl susikūrė sau saugią persvarą (4:1). Kurį laiką žaidimas buvo aprimęs, tačiau likus žaisti kiek daugiau nei penkias minutes čekai sudavė penktą smūgį, po kurio dėl rungtynių baigties nebeliko jokių abejonių.

Tiesa, netrukus Edgaras Baranauskas po gražiai įžaisto kampinio dar sykį sušvelnino lietuvių atsilikimą (2:5). Tai buvo viskas, ką Mico Martičiaus ekipai pavyko dar nuveikti šiame mače ir jo pabaigoje teko pripažinti oponentų pranašumą.

2024-ųjų FIFA pasaulio futsal čempionato atranka

Čekija – Lietuva 5:2 (3:1).

Městská sportovní hala Vodova, Brno; teisėjai – Nikola Jeličius, Vedranas Babičius, Dino Kramaras (Kroatija).

Įvarčiai: 4 min. Michalas Seidleris, 4 min. Lukašas Rešetaras, 11 min. ir 35 min. Pavelas Drozdas, 25 min. Jiri Vokounas (Čekija); 13 min. Vladimiras Derendiajevas, 36 min. Edgaras Baranauskas (Lietuva).

Lietuvos rinktinės startinė sudėtis: Ernestas Macenis, Albertas Voskunovičius, Justinas Zagurskas, Lukas Sendžikas, Edgaras Baranauskas.

Atsargoje: Karolis Čirba, Gytis Vasylius, Vladimiras Derendiajevas, Tomas Bučma, Jonas Ulberkis, Deividas Reimaris, Paulius Osauskas, Genaras Samsonikas, Lukas Sipavičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją